Fiecare din noi are ceva de dăruit. Darul tău aduce bucurie, ţie şi celorlalţi. El te ajută să păşeşti înainte şi să te exprimi pe tine însuţi. El înlătură barierele separării, te ajută să te conectezi cu ceilalţi şi să le permiţi celorlaţi să afle cine eşti tu cu adevărat.” 

 Paul Ferrini

            Asociaţia Handmade România sprijină artiştii independenţi, promovează lucrul de mână, tradiţia, identitatea naţională şi cultura.

         Povestea noastră a început în 2010 când, din pasiune pentru frumos am creat conceptul “La Vie en Rose Events”. Dăruim cu fiecare eveniment pe care-l organizăm bucurie, încântare sufletului vizitatorilor şi şansa ca brand-uri locale şi naţionale să fie promovate. „La Vie en Rose Events” este rezultatul unei munci în echipă, munca unor artişti ce vor să se facă auziţi. Desi urmăm nişte paşi clari în organizare, fiecare eveniment este aparte. Alegem de fiecare dată cu atenţie locaţii diferite de desfăşurare, în scopul atingerii unor note de rafinament şi originalitate. Primul eveniment pe care l-am organizat s-a desfăşurat în perioada 24 – 25 aprilie 2010, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa. Evenimentul s-a dovedit a fi un real succes, fapt care ne-a încurajat să continuăm şi să mergem mai departe în încercările noastre de a valorifica talentele artiştilor români.

Atunci ne-am dat seama că această poveste trebuie să continue şi am început să desfăşurăm evenimentele şi în alte locaţii, cu intenţia de a lărgi graniţele şi de a atrage atenţia unui număr mai mare de persoane. Aşadar, “La Vie en Rose Events” s-a mai desfăşurat şi în următoarele locaţii: Muzeul de Istorie şi Arheologie, Centrul Comercial Tom şi Tomis Mall, Centrul Comercial Maritimo precum şi în Vama Veche, unde am fost prezenţi simultan cu Festivalul de Folk You, Stufstock şi Târgul de carte susţinut de către Jurnalul Naţional.

Încurajaţi de succesul cu care toate evenimentele noastre au fost încununate, am decis să împingem barierele chiar mai departe, pornind câteva campanii publicitare, cu rol de mediatizare şi promovare a eforturilor noastre şi ale talentaţilor artişti. Mediatizarea evenimentelor “La Vie en Rose Events” s-a făcut pe mai multe căi: am apărut în Revista “7 Seri”, am fost promovaţi de către Televiziunea “TV Neptun”, de către postul de Radio “Radio CF” şi,  de asemenea, au fost împărţite flyere şi am distribuit afişe în zonele populate ale Constanţei.

Întotdeauna activităţile “La Vie en Rose Events” au dat o notă de distincţie şi au trezit interesul unei game variate de persoane.

La eveniment, artiştii români prezintă o gamă variată de obiecte: de la bijuterii lucrate manual până la obiecte vestimentare, tablouri şi obiecte decorative de tot felul.

După lungi discuţii, grupul de prieteni artişti a realizat că societatea zilelor noastre are nevoie de un impuls,  care să atragă atenţia tuturor către valorile pe care artiştii români le crează şi care, de multe ori, rămân în umbră deoarece nu există nici o cale care să le promoveze talentul şi eforturile depuse.

Aşa a luat naştere Asociaţia Handmade România.

În scurt timp artişti utilizând numeroase tehnici au decis să ni se alăture, în încercarea de a evidenţia valorile şi eforturile ce nu îşi au locul în umbră, în ciuda faptului că, pentru mult timp, obiectele de artă născute din mâinile lor nu au fost apreciate la adevarăta valoare.

În pararel cu această activitate, am derulat şi proiecte cofinanţate din Fondul Social European, o oportunitate pe care nu am vrut să o ratăm şi care, ne-a oferit ocazia să creştem calitatea vieţii persoanelor vulnerabile, să reducem abandonul şcolar şi să scadem numărul şomerilor în anumite zone, prin participarea la cursuri de formare profesională. 

                                                                                                                                                                                   Aurelia Mihaela Piecu 

                                                                                                                                                                                                                   Preşedinte,                          

                                                                               Asociația Handmade România