Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

6 SEMNE CĂ EȘTI GATA SĂ TE SCHIMBI

Înainte de a începe auto-îmbunătățirea, trebuie să înțelegeți dacă sunteți pregătit pentru asta acum. Dacă nu ești pregătit mental pentru asta, atunci toate eforturile tale vor fi irosite și, cel mai probabil, pur și simplu te vei opri la un moment dat. Acum, vei învăța șapte semne clare că ești intenționat să-ți schimbi viața:

  1. Conștientizarea disconfortului interior– esti pe cont propriu! realizezi că unele dintre convingerile tale personale nu funcționează și, probabil, chiar eșuează complet în timpul testului de forță. Acesta este un exemplu viu al conștientizării greșelii cuiva, care în viitor va fi necesar pentru a trece prin toate etapele de dezvoltare profesională și personală.
  2. Descoperirea esentei propriului disconfort. „Ce este greșit?”, „Ce greșesc?”, „Greșesc?” – de cele mai multe ori aceste întrebări sunt cele care însoțesc căutarea noastră pentru o problemă. Ele sunt cele care ne ajută să realizăm că este timpul să mergem mai departe, nu să ne odihnim pe lauri.
  3. Eu sunt de vina pentru tot– asumarea răspunderii pentru greșeli asupra propriei persoane este un semn clar al maturității unei persoane, al pregătirii ei deplină de a-și forma noi aspecte ale personalității sale.
  4. Găsirea răspunsului la întrebarea „Ce să faci?”– punând această întrebare, începi automat creșterea personală și profesională, pentru că deja ești în căutarea unei modalități de a rezolva problema care a apărut și nu lași totul să-și urmeze cursul.
  5. Acțiune activă– căutarea surselor de informare, cum ar fi citirea literaturii necesare sau participarea la cursuri – în combinație, toate acestea dau un rezultat foarte pozitiv, deoarece în acest caz vă dați seama deja ce doriți să schimbați și, de asemenea, determinați dacă sunteți gata să luați un pas în necunoscut.
  6. Aducerea acțiunilor în automatism– iti aplici un nou model de comportament, incercand sa il inlocuiesti partial sau complet pe cel vechi. Sunteți deschis la tot ce este nou, așa că nu vă este frică să experimentați (în limita rațiunii, desigur). Nu uitați că aici este necesară disciplina strictă a propriilor acțiuni. Fără el, toate încercările și mișcările tale vor deveni doar un set haotic de lucruri fără legătură. Și coeficientul de utilitate a acestora va fi egal cu zero.