Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

AVANTAJELE CURSURILOR ONLINE

Nevoia de timp, rapiditatea obtinerii de informatii, dorinta de confort, constituie motive pentru necesitatea aparitiei altor forme de invatare, care sa ofere alternative viabile. Astfel au aparut cursurile online, cu numeroase avantaje pentru o categorie ampla a populatiei.

AVANTAJELE CURSURILOR ONLINE:

  • Cursurile online sunt disponibile de oriunde, este suficient sa existe  un dispozitiv si  conexiune la internet, lucru foarte usor de realizat in zilele noastre. Pot fi urmarite cursuri care se desfasoara in alta tara sau in alt oras, oferind o diversitate mai mare si  modele variate de invatare.
  • Cursurile se pot urmari din confortul casei, cu profesor, in timp real- fiecare poate invata in ritmul sau.
  • Invatarea online presupune economisire de timp si costuri mai reduse pentru ca nu necesita deplasarea la sediul companiei, timp care s-ar pierde pe drum si pe pregatirea pentru drum, cheltuieli cu transportul si cu materialele necesare (mapa, coli de scris, agende, stilou, etc).
  • Cursurile online ofera flexibilitate, mobilitate, pot fi inregistrate si reascultate, in pauza de cafea de la serviciu, in metrou, in masina sau inainte de culcare. Prin reascultare pot fi sesizate detalii noi, se reimprospateaza informatia, , care, neaccesata o perioada indelungata, se uita.
  • Cursurile online ofera transparenta si acordare echitabila a timpului de interactiune tuturor cursantilor, stabilindu-se reguli clare de interventie.
  • Informatia ramane stocata, nu ocupa volum mare si are sanse mai mari de pastrare decat notitele la un curs face-to-face. De asemenea, prezinta avantajul ca pot fi reluate anumite lectii.
  • Gadgeturile folosite sunt atractive si pentru adolescenti, interesul pentru invatatul clasic a scazut, iar tehnologia digitala cu tot ceea ce vine la pachet e acceptata mai usor.
  • Costuri scazute. Organizatorul nu mai plateste sala de curs, protocolul, materialele de curs, timpul trainer-ului de deplasare la curs. Cursantul nu mai plateste transportul pana la sala de curs, iar o data ce este inregistrat el poate revenii oricand asupra continutului.
  • Evaluarea online – de cele mai multe ori , la sfarsitul cursurilor exista si un examen de verificare a cunostintelor si abilitatilor dobandite.
  • Dezvoltarea autodisciplinei – fiecare cursant invata sa isi organizeze singur modul de lucru si invatare.