Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

BENEFICIILE ȘI OPORTUNITĂȚILE DE DEZVOLTARE PENTRU ANGAJAȚI

Cu cât este vorba despre mai mulți oameni și proiecte mari într-o companie, cu atât va fi nevoie de un set de abilități și comportamente specifice pentru a ajunge la performanțele dorite.

Un angajat cu experiență și potențial își poate găsi cu ușurință un alt job, chiar și în această perioadă incertă. De aceea, pentru companii devine dificil să își păstreze oamenii valoroși pentru un timp îndelungat.

Fiecare angajator oferă o serie de beneficii, de la asigurări private de sănătate, până la abonamente pentru săli de fitness sau oportunități de dezvoltare personală și profesională, traininguri sau programe de coaching. Există o concurență tacită între companiile cu profil similar în privința acestui aspect și reprezintă un factor de decizie important pentru cei care se află în căutarea unui job.

DEZVOLTARE PROFESIONALĂ ȘI PERSONALĂ SAU ALTE BENEFICII

Fiecare om este diferit, iar beneficiile oferite pot să se potrivească mai mult sau mai puțin cu profilul angajatului. Sunt numeroase studii care sugerează că a fi sănătos fizic și mental ne ajută să fim mai productivi la locul de muncă, iar beneficiile privind o asigurare de sănătate bună sau abonamentele pentru activități fizice sunt dovedite ca fiind un plus de ambele părți.

Diferența de multe ori este reprezentată de oportunitățile de dezvoltare. Multe firme organizează training-uri anuale, însă adesea sunt organizate de dragul diversității, punându-se prea puțin accent pe obiectivele sau abilitățile potrivite ce pot fi dezvoltate în urma lor.

PROGRAME DE DEZVOLTARE EFICIENTE

Este important ca modul în care este organizat un training să fie unul axat pe nevoile echipei în cauză. Un chestionar de diagnoză în interiorul organizației, înaintea unei inițiative de dezvoltare, pentru a afla care sunt lipsurile și nevoile oamenilor, ne poate aduce pe drumul cel bun. O abordare combinată între perspectiva subiectivă a angajaților și cea mai obiectivă a managerilor și a echipei de organizare este adesea varianta cea mai potrivită pe care o putem alege.

Pentru a ține participanții implicați este important ca planul și motivul pentru care se organizează un program de dezvoltare să fie cât mai clare și ancorate în realitate. În urma diagnozei menționate anterior, aceste lucruri se pot contura destul de ușor.

Aproape orice subiect poate fi abordat printr-o activitate interactivă sau o simulare interesantă pentru participanți. Este important să existe un echilibur potrivit între o prezentare teoretică și activitățile practice, care să ofere utilitate și să demonstreze teoria. Abilitățile și informațiile dobândite devin mult mai ușor de reținut, dacă experiența trăită este una memorabilă.