Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

CREȘTEREA CARIEREI

Creșterea carierei poate fi definită în moduri diferite, dar in general înseamnă calea de avansare oficială sau profesională aleasă și implementată deliberat de salariat, care garantează autoafirmarea profesională și socială a unei persoane în concordanță cu nivelul calificărilor sale.

O carieră de succes depinde nu numai de motivele și motivațiile unei anumite persoane, ci și de oportunități.

Cariera este rezultatul unei mișcări intenționate în profesia fiecaruia. Cariera determină poziția individului în structura organizatorică a companiei.

În vremea noastră, realizările într-o carieră sunt un semn al succesului unei persoane. Foarte des, din păcate, „realizările” sunt de obicei măsurate în termeni de bani și de timp petrecut.

Prin urmare, este apreciată oportunitatea unei creșteri rapide și productive. Și puțini oameni știu că există diferite tipuri de dezvoltare profesională care sunt considerate și cariere.

 

Există două tipuri principale de dezvoltare a carierei – verticala si orizontală.

Va fi mai ușor de înțeles acest lucru dacă ne amintim că orice structură organizatorică a unei companii conține linii verticale și orizontale de-a lungul cărora se desfășoară principalele interacțiuni.

CARIERA VERTICALĂ – implică promovarea pe scara carierei;

Cariera verticală- aceasta este o mișcare în sus treptele structurale ale ierarhiei. Mișcarea verticală are loc de la poziții inferioare la poziții de conducere cu o creștere corespunzătoare a salariului și a nivelului de responsabilitate. Acesta este un caz clasic de dezvoltare.

Decolarea carierei este cel mai vizibilă în cazul creșterii verticale, așa că conceptul de carieră este cel mai adesea asociat cu acesta. Construirea unei astfel de cariere nu trebuie să fie în aceeași companie, ci întotdeauna în același domeniu. Uneori, mutarea în poziții necesită stăpânirea de noi abilități și domenii, menținând în același timp direcția principală. Un exemplu de carieră verticală clasică în, să zicem, în domeniul turismului: un curier pentru unul dintre birouri, un asistent manager de cont, un senior manager, un director de birou etc.

CARIERĂ ORIZONTALĂ – reflecta continuarea abilităţilor profesionale în absenţa unei schimbări a locului de munca.

Cariera orizontală presupune dezvoltarea profesională a unui angajat ca specialist. Aceasta este o creștere a nivelului de calificare, o creștere a cunoștințelor și aptitudinilor. Precum si obtinerea de competente specializate si unice pe care un numar mic de persoane (sau nimeni) le detine, ceea ce il face pe angajat foarte valoros si uneori indispensabil in firma sa.

Odată cu avansarea orizontală, atribuțiile angajatului, modificarea salariului, funcționalitatea se extinde, dar poziția în structură, de cele mai multe ori, rămâne aceeași. În acest caz, conceptul de scară a carierei în sine nu este în întregime aplicabil. Un exemplu de mișcare orizontală este creșterea gradelor, grade științifice etc.

Creșterea profesională orizontală este însoțită de un sentiment de independență profesională, de autoorganizare și de inepuizabilitatea postului ocupat.

Creșterea verticală este posibilă în orice domeniu. Cariera orizontală, cel mai adesea, este apanajul profesiilor creative (artişti, programatori, jurnalişti, designeri). Nu toată lumea este interesată de activitățile administrative și manageriale, mulți oameni doresc să se perfecționeze în specialitatea aleasă fără a pretinde că sunt șef.