Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

DE UNDE ÎNCEPE CU ADEVĂRAT CREȘTEREA PROFESIONALĂ ȘI PERSONALĂ?

Să începem, ca de obicei, cu teoria, luand in considerare principalele elemente care determină personalitatea:

  • Cunoscându-te pe tine însuți.
  • Motivându-te.
  • Promovarea creșterii profesionale și personale.
  • Realizare de sine.

Creștere profesională și personală – aceasta nu este doar cantitatea de informații profesionale și psihologice citite în cărți sau ascultate în cursuri speciale.

Creșterea personală are loc numai atunci când când o persoană poate aplica aceste cunoștințe în beneficiul vieții sale. În plus, oricât de educată ar fi o persoană, într-un domeniu foarte specializat al lui activitate profesională, fără abilități de responsabilitate, comunicare și interacțiune, este puțin probabil să reușească să atingă înălțimi semnificative în carieră.

Aceasta este formarea unui aspect complet nou asupra vieții tale și a posibilelor perspective (atât profesionale, cât și personale).

Puteți citi o cantitate incredibilă de literatură, puteți merge la mai mult de un psiholog, puteți participa la un număr decent de antrenamente pentru creșterea personală și profesională. Dar atâta timp cât toate cunoștințele pe care le-ați dobândit reprezintă o „greutate moartă” a unei teorii excepționale, nu se poate vorbi de creștere profesională sau personală.

Dar să începi să implementezi cunoștințele dobândite în viață este cu adevărat mult mai dificil, pentru că tocmai din acest moment începi să te schimbi și, în consecință, te confrunți atât cu propriul tău psihic, cât și din lumea din jurul tău.
Răspunsul propriului organism la etapele inițiale ale dezvoltării personale și ale creșterii profesionale: frică și o încercare de a readuce situația la cursul obișnuit.
Creșterea personală și profesională în stadiul inițial nu poate fi simțită și măsurată pentru a asigura corectitudinea drumului cuiva.

Nu vă stabiliți obiective globale, nu vă reproșați și continuați să rămâneți la rândul vostru!
Rezumând rezultatele intermediare, s-ar putea crede că sarcinile de dezvoltare personală și profesională sunt într-adevăr prohibitiv de complexe, într-un moment în care este deja foarte greu, va fi cu atat mai greu să faci primii pași spre schimbare.

Etapele in acest proces sunt:

  1. Împărțirea fiecărui obiectiv mare în mai multe obiective mici.
  2. Încurajarea oricăreia dintre realizări (chiar și cele mai mici).
  3. O analiză competentă a posibilelor rateuri. La urma urmei, după cum știți: „Numai cel care nu face nimic nu greșește”.

Toate acestea, luate împreună, vor ajuta individul să se adapteze mai întâi la schimbările începute, să-și formeze o stimă de sine adecvată, iar ulterior să-și formeze o viziune adecvată și sobră asupra lucrurilor pentru a dobândi forme mai convenabile de comportament, care, la rândul său, va ajuta să rezistați răspunsului societății cu mai multă încredere și mai independentă și să nu vă abateți de la obiectivele urmărite.

Treptat, vor apărea primele rezultate pozitive și odată cu ele entuziasmul pentru noi realizări. La locul de muncă, vei fi perceput într-un mod complet diferit și vei primi mult mai multe emoții pozitive din procesul de muncă.

În timp, s-ar putea să-ți vină în minte ideea de a schimba domeniul de activitate sau de a-ți deschide propria afacere, iar dacă, ca și până acum, vei continua să mergi cu pași mici, dar încrezători către obiective noi și noi, atunci mai devreme sau mai târziu vei realiza că nu exista nici o diferenta intre vis si realitate.abis, ci o strategie clara.

Rudele și prietenii nu numai că vor accepta treptat situația, dar vor începe și să fie mândri de tine. Cercul de comunicare se poate schimba, dar în bine și conform dorinței tale, în mod direct.

Noroc și răbdare în aceste angajamente dificile pe calea creșterii personale și profesionale, pentru că datorită realizării de sine, viața este capabilă să strălucească cu noi culori strălucitoare și să dobândească perspective complet diferite!