Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

JOB SHADOWING VS. INTERNSHIP

Un internship este un stagiu de practică pe termen mai lung, de 6-24 luni, în care poți învăța despre mai multe lucruri. Un stagiu de practică durează o perioadă mai lungă de timp, pe când un program de job shadowing durează mai puțin, de obicei câteva zile sau săptămâni. Iată câteva dintre principalele diferențe dintre acestea:

În cazul job shadowing, este un fel bun de a găsi cum funcționează o companie. Vei avea întâlniri unu-la-unu cu angajații, lucru care îți va permite să pui întrebări despre cum funcționează o companie și să afli exact ceea  ce vrei să știi despre joburile lor.

Internship-urile funcționează la fel, însă durează mai mult, între 6 luni și 2 ani.

În cazul job shadowing, ți se dă oportunitatea să înveți mai multe despre o anumită profesie. Aceasta poate fi orice, de la a fi un intern la o firmă anume sau la a lua parte la ședințe și întâlniri care te pot ajuta să dobândești noi abilități și cunoștințe.

În cazul unui internship, ești plătit să faci ceva care în mod normal ar fi considerată muncă neplătită. Acest lucru poate include redactarea de rapoarte, realizarea de prezentări, să iei parte la sesiuni de training.

Job shadowing este atunci când observi pe altcineva în mediul lor de lucru și înveți de la ei. Poate fi pentru o perioadă scurtă de timp sau poate fi pe termen lung.

Internship-urile sunt atunci când ești plătit să muncești pentru o organizație și, de obicei, durata internship-ului este limitată la o anumită perioadă de timp, de obicei 6 luni sau mai puțin (sau mai mult, în funcție de internship).

Ambele sunt oportunități de lucru pentru studenți să-și găsească abilitățile profesionale și să dobândească experiență în domeniul lor de interes. În orice caz, nu este obligatoriu pentru studenți să obțină aceste oportunități, deoarece pot opta pentru a lua internship-uri sau joburi în loc de acest lucru. Dacă vrei să le faci pe ambele, poți face acest lucru, deoarece unul nu se anulează cu celălalt.