Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Realizare profesionala la standarde europene

  1. Limba în care redactezi CVul este indicat să fie aceeași cu limba în care este scris anunțul de angajare. Exprimarea să fie la persoana a-3-a.
  2. Ordinea informațiilor din CV este nume prenume, date contact (oraș, adresa email, număr de telefon) experiența profesională, activitățile de voluntariat sau practică, studiile, alte cursuri și specializări, limbile străine.
  3. Experiența și studiile trebuie să fie în ordine cronologică inversă, cele mai recente vor fi primele.
  4. Respectă cerințele de aplicare la job pentru a-ți crește șansele de a fi chemat la interviu. Pune accent pe cerințele din anunțurile de angajare! Nu omite niciun detaliu Dacă există întrebări asociate anunțului, este important să răspunzi pentru că pot fi eliminatorii.
  5. La final adaugă o listă de competențe ce ajută în desfășurarea activității profesionale (cunoscător al pachetului Microsoft Office, sociabil, bun comunicator, permis de conducere, etc)
  6. Numele CV-ului trebuie să fie format din numele tău și poziția pentru care aplici. Exemplu: IonPopescu_Ospatar. NU trimite niciodată un CV cu numele: CV bun, CV Final, CV_model. Acest lucru diferențiază CV-ul tău de celelalte, îi ajută pe cei care lucrează sa faca o selectie și arată că nu este doar un alt CV în lista lungă primită.
  7. Fotografia pentru CV trebuie să fie una tip potret, de la umeri în sus, încadrată central, în care să apari doar tu. În fotografie poți să zâmbești relaxat cu privirea spre cameră.
  8. Salvează CV-ul în format PDF. Nu trimite niciodată în format Word! În funcție de ecran și de software, un document editabil poate schimba aspectul acestuia. Asigurați-vă ca angajatorii văd exact ceea ce doriți.
  9. Ai grijă la gramatică și semne de punctuație!
  10. Fii sincer și corect în toate informațiile pe care le transmiți!

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – IDRU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României