Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Antreprenoriatul inovativ se refera la capacitatea antreprenoriala de a crea sau de a adapta constant produsele si serviciile oferite de organizatie in functie de cerintele si nevoile consumatorilor. Inovatia reprezinta procesul in sine de producere a unui bun pentru a satisface dorintele clientilor si nu neaparat dezvoltarea unui produs nou.

Companiile care nu s-au adaptat la cerintele societatii au avut de suferit deoarece oamenii au incetat sa mai consume produse si servicii din partea acestora.

Importanta antreprenoriatului inovativ este un punct cheie care determina longevitatea unei companii pe piata competitionala. Acest fapt poate stimula orice tip de antreprenor sa gaseasca o solutie mai buna decat concurenta lor la un pret mult mai mic si sa intruneasca aceleasi standarde de calitate si rentabilitate. La nivel global, antreprenoriatul inovativ a ajutat sistemul economic prin adaptarea produselor si serviciilor la nevoile de astazi.

BENEFICIILE ANTREPRENORIATULUI INOVATIV

  • Imbunatatirea productivitatii

Antreprenoriatul inovativ reuseste sa creasca rata de productivitate in cadrul unei afaceri deoarece te stimuleaza sa iesi din zona de confort si sa gasesti solutii noi. In plus, inovatia este extrem de importanta pentru ca antreprenorii sa vada in angajatii lor o sursa de creativitate. Prin organizarea training-urilor si sesiunilor de brainstorming cu angajatii tai, reusesti sa creezi un mediu propice pentru cresterea productivitatii si a fidelitatii acestora fata de companie.

  • Avantaj in fata concurentilor

Cand adopti o atitudine inovativa ca antreprenor, devine mult mai usor sa fii cu un pas inaintea concurentei tale. Poti gasi mai rapid si mai eficient solutii care sa iti imbunatateasca produsele sau serviciile si sa creezi relatii direct cu clientii. In plus, antreprenoriatul inovativ va poate ajuta sa stabiliti strategii de marketing mai eficiente pentru a va promova valorile organizatiei si produsele.

  • Imbunatatirea capacitatii de rezolvare a situatiilor de criza

Daca esti un antreprenor inovativ, iti va fi mult mai usor sa gasesti solutii creative si rapide la orice situatie neprevazuta care poate afecta buna functionare a companiei.

  • Crearea unui mediu optim de dezvoltare profesionala

Antreprenoriatul inovativ inseamna si dorinta de a creste odata cu angajatii companiei – principala resursa de care ai nevoie pentru a avea succes pe piata competitionala. Asadar, ca si antreprenor inovativ, vei cauta mereu sa le oferi angajatilor posibilitati de dezvoltare din punct de vedere personal si profesional.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României