Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

DEZVOLTAREA PROFESIONALĂ reprezintă procesul prin care un angajat dobândește cunoștințele și certificatele necesare pentru a se dezvolta în cariera sa. Individul dobândește bagajul necesar de cunoștințe și experiențe prin participarea la ateliere, cursuri, evenimente și prin calificarea la locul de muncă sau prin intermediul unor cursuri speciale. În același timp, dezvoltarea profesională reprezintă o componentă importantă pentru stimularea productivității muncii.

Dezvoltarea profesională îl ajută pe angajat:

  • să fie la zi cu toate informațiile necesare pentru domeniul în care lucrează;

  • să lucreze mai repede și eficient;

  • să se integreze într-o comunitate de profesioniști;

  • să câștige mai multă încredere în sine;

  • să-și atingă potențialul;

  • să devină un angajat și mai bun pentru compania.

Dezvoltarea profesională reprezintă un proces de lungă durată, prin care angajatul continuă să învețe lucruri noi despre munca sa și să-și perfecționeze abilitățile pe care le utilizează în mod frecvent la job.

DEZVOLTAREA PERSONALĂ se concentrează pe creșterea conștientizării de sine, privind obiectivele vieții, provocările personale și aspirațiile de lungă durată.

Abilitățile de dezvoltare personală sunt calități și abilități care ajută la creșterea atât personală, cât și profesională. Înțelegerea și îmbunătățirea acestor abilități pot ajuta la maximizarea potențialul. Acest proces este, de asemenea, cunoscut sub numele de auto-dezvoltare sau creștere personală.

Abilitățile de dezvoltare personală sunt importante, deoarece permit crearea unor planuri strategice și tactice pentru creșterea personală și profesională către îndelpinirea obiectivelor.

Este utilă perfecționarea constanta a unor abilități cum ar fi:

  • Atingerea unor obiective personale și de carieră

  • Înaintarea în carieră

  • Îmbunătățirea punctelor forte și talentelor

  • Găsirea împlinirii și a satisfacției

Un rol primordial în dezvoltarea personală şi profesională îl deţine şcoala, deoarece prin educaţie societatea îşi perpetuează existenţa, transmiţând din generaţie în generaţie tot ceea ce umanitatea a învăţat despre ea însăşi şi realitate. De la şcoala contemporană se aşteaptă: să transmită tinerilor o cunoaştere acumulată de-a lungul secolelor, să îi ajute să se adapteze la o realitate în continuă transformare şi să îi pregătească pentru viitor. Considerată un factor-cheie în evoluţia societăţii, şcoala asigură forţă de muncă calificată pentru toate sectoarele de activitate si favorizează progresul.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României