Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Intraprenoriatul se referă la procesul prin care o persoană înființează o afacere sau dezvoltă o idee de afaceri în cadrul unei organizații existente, ca angajat sau colaborator. Acesta este adesea descris ca un antreprenoriat în interiorul unei organizații.

O persoană care se angajează în intraprenoriat este cunoscută sub numele de intraprenor sau antreprenor intern. Acesta este o persoană care acționează ca și cum ar fi un antreprenor independent, dar lucrează în cadrul unei organizații existente. Intraprenorii sunt adesea descrisi ca fiind „inovatori interni” și „motorul schimbării” în cadrul organizațiilor.

Intraprenorii pot fi angajați ai organizației sau pot fi membri ai echipei care lucrează cu organizația. Ei își asumă riscuri și își asumă responsabilitatea de a dezvolta și de a implementa noi idei de afaceri sau de a îmbunătăți procesele existente. Intraprenorii sunt cunoscuți pentru creativitatea și inovația lor, precum și pentru abilitățile lor de leadership și de gestionare a riscurilor.

Există multe beneficii ale intraprenoriatului. Mai jos am enumerat câteva dintre cele mai importante:

  • Autonomie și libertatea de a-ți dezvolta propriul proiect – Intraprenorii au o mare libertate de a-și dezvolta propria lor idee de afaceri sau proiect, fără a fi limitați de politicile sau structurile organizației.
  • Acces la resursele organizației – Intraprenorii beneficiază de resursele organizației, cum ar fi finanțare, echipamente, tehnologie și expertiza de care au nevoie pentru a dezvolta și implementa ideile lor.
  • Oportunități de creștere profesională și personală – Intraprenorii sunt într-o poziție unică de a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și de leadership, precum și de a învăța noi competențe și de a-și dezvolta rețele de contact.
  • Potențialul de a câștiga profituri – Intraprenorii pot beneficia de potențialul de a câștiga profituri din ideile lor de afaceri. În plus, organizațiile pot oferi și recompense pentru inovații și idei de succes.
  • Posibilitatea de a-și aduce contribuția în mod semnificativ la organizație – Intraprenorii pot aduce o contribuție semnificativă la succesul organizației prin inovație, crearea de produse și servicii noi și îmbunătățirea proceselor existente.
  • Motivație și satisfacție personală – Intraprenorii sunt adesea motivați de pasiunea pentru ideea lor și de dorința de a-și aduce contribuția la organizație. Dezvoltarea și implementarea cu succes a ideilor lor pot oferi satisfacție personală și profesională mare.

Intraprenoriatul este bun pentru organizații, deoarece acestea pot beneficia de idei noi și inovatoare, de noi produse și servicii și de o creștere a veniturilor. De asemenea, poate fi benefic pentru intraprenori, deoarece aceștia pot obține satisfacție profesională prin crearea și dezvoltarea de noi idei și de a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României