Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului
Învățarea continuă, cunoscută și sub numele de învățare constantă, este conceptul de a extinde permanent cunoștințele pentru a obține noi abilități și competențe.
Pentru afaceri, învățarea continuă este legată de încurajarea angajaților să învețe în mod constant, oferindu-le instrumentele care facilitează această învățare.
Stimularea creierului prin învățarea continuă, prin introducere de informații noi, nu numai că sporește capacitatea cognitivă a individului, ci și capacitatea de rezolvare a problemelor și memoria, dar și aduce beneficii afacerii în ansamblul său:
- Învățarea ajută la extinderea orizonturilor și încurajază dezolvarea personală. Cu noile cunoștințe dobândite, putem identifica noi oportunități pentru firma la care lucrăm sau chiar putem găsi metode mai eficiente de lucru.
- actualizarea cunoștințelor la noutățile apărute în domniul de business
- permite schimbul de competențe
- Învățarea pe tot parcursul vieții ne ajută să ne adaptăm la schimbări neașteptate – de exemplu, pierderea locului de muncă și nevoia de a depinde de noi abilități pentru a găsi un loc de muncă nou. Educația continua este importnată
- Având mai multe abilități într-un domeniu, putem cere mai mulți bani pentru expertiza noastră. Nu doar că vom putea oferi servicii sau produse mai valoroase, dar vom fi răsplătiți pe măsură
- Învățarea unor lucruri noi ne oferă un sentiment de împlinire, care, ne sporește încrederea în propriile noastre capacități. Ne vom simți mai pregătiți să facem față provocărilor și chiar să explorăm noi idei de afaceri.
Crearea unui mediu care încurajează angajații să se implice în învățare continuă necesită angajament, resurse și instruire. Unii angajați vor fi motivați de sine și vor prelua învățarea continuă în timpul lor liber, dar majoritatea nu vor avea timp sau resurse pentru a face acest lucru. Nu este realistă aștepteptarea ca toți angajații să se implice în învățare continuă, fie în timpul orelor de muncă, fie în timpul lor liber.
Când învățarea continuă devine o parte a modului în care funcționează o afacere, angajații sunt mai capabili să și-o asume. Asta înseamnă definirea obiectivelor de afaceri, a ceea ce se dorește a fi atins și crearea unui plan acționabil în jurul modului de susținere al acestuia.
BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA
PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României