Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Mindset de antreprenor- este un mod de a gândi care îți permite să depășești provocările, să fii hotărât și să accepți responsabilitatea pentru rezultatele tale.

A fi un antreprenor de succes necesită clar o gândire critică – out of the box – și idei mărețe. Oricine poate veni cu o idee bună, dar construirea unei afaceri de succes în jurul ei este provocarea antreprenorială. Mentalitatea antreprenorială este unică prin aceea că trebuie să fii creativ, comunicativ și foarte motivat pentru a reuși, dar deschis la risc și eșec. Este o nevoie constantă de a-ți îmbunătăți abilitățile, de a învăța din greșeli și de a lua măsuri continue asupra ideilor tale.

CUM DEZVOLȚI UN MINDSET DE ANTREPRENOR

Adesea succesul sau eșecul unei afaceri se rezumă la caracteristicile antreprenorului. Este nevoie de un agregat unic de caracteristici pentru a combina o idee mare într-o afacere înfloritoare, de succes. Dar, există oare un cumul de aptitudini și trăsături care le permite unor antreprenori să aibă un succes extraordinar?

1. Capacitatea de a menține o atitudine pozitivă

Când vine vorba de conducerea unei afaceri, este foarte important să ai o atitudine pozitivă. Modul în care acționezi în fața provocărilor și obstacolelor se va reflecta asupra modului în care faci afaceri. Acest lucru afectează și modul în care te vor vedea angajații.

Dacă te umpli de stres în momentul în care te confrunți cu un eșec, angajații tăi și oamenii din jurul tău nu vor avea atât de multă încredere în tine. A avea o atitudine pozitivă îți permite să abordezi problemele și obstacolele direct, fără o judecată tulbure cauzată de emoțiile negative.

2. Deschiderea către nou

Afacerile sunt imprevizibile, la fel ca în viața reală. Trebuie să fii pregătit pentru ceea ce urmează, indiferent dacă crezi că ți se va întâmpla ceea ce îți dorești sau nu. Ca antreprenor, trebuie să fii capabil să testezi cât mai mult, să fii capabil să te adaptezi la mediul în schimbare al afacerilor. Un bun exemplu aici este posibilitatea de a trece la un model de afaceri online pentru a continua să vinzi produsele, așa cum s-a întâmplat pentru multe business-uri în timpul pandemiei.

3. Curiozitate

Când analizezi cum funcționează lucrurile și privești situația dintr-o perspectivă diferită, ai tendința de a deveni curios. Această curiozitate și sentiment de neprevăzut îți vor permite să vii cu diferite soluții la problemele de afaceri, chiar înainte ca acestea să apară.

4. Persuasiune

A fi capabil să convingi oamenii să cumpere produsele sau serviciile este un lucru specific mindset-ului antreprenorial. De aceea, este important ca orice antreprenor să aibă această capacitate de a convinge oamenii, fie că este vorba de o vânzare sau de a propune o soluție la o problemă. Cheia pentru a convinge oamenii este să fii un comunicator eficient și un bun negociator.

5. Creativitate

În concordanță cu rezolvarea problemelor vine abilitatea ta de a găsi modalități de a rezolva o problemă din mai multe unghiuri. Dar creativitatea este, de asemenea, un factor important în modul în care vă inovați produsele și serviciile.

Când antreprenorii sunt creativi, trec cu mult dincolo de ceea ce vor să vândă sau de ceea ce vor să rezolve.

6. Reziliență și tenacitate

Afacerile nu sunt niciodată lipsite de greutăți și dificultăți, cu atât mai mult cu această pandemie. Dacă tocmai ți-ai început afacerea și lucrurile nu merg așa cum te-ai așteptat, o persoană cu mindset antreprenorial știe că obstacolele nu trebuie privite ca probleme.

7. Receptivitate

Este greu să convingi oamenii despre viziunea și ideea afacerii tale, dar este un alt lucru să fii receptiv la ideile altor oameni. Ca antreprenor, trebuie să fii receptiv la feedback și critici la adresa afacerii tale.

Un bun antreprenor este întotdeauna deschis la idei noi și critici pentru că își dorește ca afacerea să reușească. Ei nu își vor da seama întotdeauna singuri, așa că merită să aveți câțiva oameni din exterior care să caute pentru a oferi feedback.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României