Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Este foarte greu să pui bazele unei firme. Până și antreprenori de succes ți-ar spune asta. Și nu contează dacă tu consideri că știi cum să dai startul unei afaceri, vor fi momente în care ți se va dovedi contrariul.

Când începi să pui bazele unei companii, trebuie să aștepți să te confrunți cu incertitudini financiare și personale. Totodată, se poate întâmpla să apară neînțelegeri cu partenerii de afaceri. Viața ta de familie este foarte probabil să aibă de suferit – prea multe ore și energie investite în începutul afacerii tale….

Întreg procesul de start al unei afaceri poate fi foarte greu.

Așadar, care este motivația? De ce să faci asta?

Poți întreba orice antreprenor și vei vedea că îți vor înșirui toate motivele pentru care să nu pornești o afacere. Toate frustrările, dificultățile și momentele dureroase. Dar imediat după, vor aduce în atenție acele motive pentru care trebuie neapărat să începi demararea unei afaceri.

Iată despre ce-ți vor vorbi:

  1. Pasiune. În calitate de antreprenor simți acea pasiune a creșterii propriei tale afaceri, a dezvoltării propriilor idei, a punerii în aplicare a propriei viziuni. Pasiunea este o condiție prealabilă începerii unei afaceri și este, totodata, un motivator de bază.
  2. Valoare adaugată. Antreprenorii sunt creatori. Trebuie să producem “lucruri” pentru a avea succes. Iar “lucrurle” trebuie să creeze valoare. Este motivațional să știi că ceva ce ai demarat începe să creeze valoare pentru cei din jur. Iar partea valorii creative contribuie la comunitatea antreprenorială.
  3. Schimbarea lumii. Desigur că nu orice afacere are potențialul de a schimba lumea, dar cei mai mulți dintre antreprenori cred cu tărie că afacerile lor vor face asta. Este parte din valoarea creatoare. Începerea afacerii și gestionarea ei cu o pasiune, echivoc te ajută să mergi mai departe.
  4. Deținerea controlului. Antreprenorii sunt nebuni după deținerea controlului. Consideră că pot face orice mai bine decât ceilalți. A avea această oportunitate poate fi pe de o parte motivațional, dar pe de cealaltă parte, infricoșător – tu deții controlul, tu ești șeful, tu ești cel care trebuie să pună lucrurile în mișcare.
  5. Banii. Nu mai punem la îndoială că banii reprezintă un factor motivațional foarte mare. Adevărul este că poți, probabil, să câștigi bani frumoși și în cadrul unui job bine plătit, după suficienți ani, decât să începi o afacere care poate eșua. Dar există și probabilitatea de a avea capacitatea de a genera foarte mulți bani într-un timp relativ scurt, conducând propriul business și bucurându-te de succes.

Sunt foarte puțini antreprenori care dau startul unei afaceri și se opresc. Chiar dacă au succes de la bun început sau nu, mulți antreprenori fac încercări repetate pentru că motivația de a începe o afacere este foarte puternică. Antreprenorii adoră sentimentul de a începe ceva nou, perturba status quo-ul, schimba lumea, generează valoare, bogăţie. Asta face antreprenorul.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României