Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Antreprenoriatul vine cu un set de încercări grele și cu recompense pe măsură, de asemenea. Încercări pe care chiar și cei mai experimentați oameni din domeniu trebuie să le depășească. Indiferent de cât timp au în branșă, antreprenorii cu experiență se luptă pentru a crea un brand, se adaptează schimbărilor și încearcă să ofere ceea ce piața cere.

· Renunțarea la o altă carieră

Atunci când vrei să intri în lumea afacerilor este aproape imposibil să gestionezi și să te dezvolți într-o altă carieră. Poate ai iluzia falsă că te poți ocupa de ea în timpul liber, dar nu vei reuși să ajungi o persoană de succes dacă te împarți în două locuri. Dacă îți dorești să crești considerabil într-un anumit domeniu trebuie să îi te dedici!

· Finanțarea

Lipsa fluxurilor de numerar este unul dintre cele mai frecvente motive pentru eșecurile noilor afaceri. Este posibil să ai cheltuieli uriașe pentru a îndeplini promisiunile făcute înainte de a fi încasat și de a da banii înapoi băncii. Învinge acest lucru acordând atenție nevoilor și previziunilor fluxului de numerar. Apoi, asigură-te că ai rezerve financiare și asigurare. Sau cel puțin un credit de urgență. Strânge întotdeauna mai mulți bani decât crezi că vei avea nevoie.

· Crearea unei echipe

Asta este în mod special greu dacă nu ai condus sau organizat o echipă vreodată. Nu este suficient să găseşti candidaţi care îndeplinesc anumite roluri – trebuie să iei în considerare şi costul lor raportat la afacere, nivelul de integrare şi modul în care vor lucra fiecare ca parte a întregii echipe. Asemenea criterii sunt excepţional de grele, mai ales când eşti sub presiunea întregirii echipei cât mai curând posibil.

· Trebuie să fii vizionarul

Ca şi fondator al propriului start-up, va trebui să vii cu idei bune și de succes, acestea fiind baza de temelie a viitorului tău strălucit! Când te vei întâlni cu un competitor va fi obligația ta să găsești o soluție pentru a te menține pe linia de plutire sau să îl învingi, venind cu un plan de atac. Când echipa ta se confruntă cu un obstacol, tu va trebui să fii acolo pentru a veni cu soluții și a-i ajuta să depășească situația.

· Să trebuiască să faci faţă necunoscutului

Cât timp va exista afacerea ta? Consumatorilor le place produsul tău? Vei fi în stare să îţi plăteşti singur salariul? Niciuna dintre aceste întrebări nu are un răspuns concret, pe care te poţi baza, indiferent cât de sigur ai fi pe ideea ta și oricât de mare încredere ai avea în viitorul ei. Factorul necunoscut înseamnă că stabilitatea locului tău de muncă atârnă de un fir de aţă, iar multe dintre planurile tale pe termen lung vor rămâne în stagiul de dezvoltare pe parcurs. Cum rezolvi aceste probleme este una din cele mai grele părţi ale antreprenoriatului.

· Luarea de decizii

Crezi sau nu, asta este cea mai stresantă încercare de pe listă. Noii antreprenori sunt forţaţi să ia sute de decizii zilnic, de la cele mari, care afectează compania, până la cele mai mici, care ţin câteva ore. Oboseala provocată de luarea deciziilor este un fenomen real, iar majoritatea noilor antreprenori o vor experimenta dacă nu sunt pregătiţi pentru un nou nivel de stres.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României