Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Promovarea este vocea brandului companiei, care transmite mesajul catre publicul tinta. Pot fi folosite diverse platforme media pentru a va promova compania si marca. De asemenea, alte canale de promovare pot fi motoarele de cautare, tv, radio, panouri publicitare si retele sociale.

Avantajele promovarii afacerii

Promovarea eficienta va poate ajuta in diferite moduri:

  • Cresterea gradului de recunoastere a marcii;
  • Furnizarea de informatii relevante;
  • Cresterea traficului pe site;
  • Crestera vanzarilor si a profitului;
  • Cresterea portofoliului de clienti;
  • Pastrarea brandului pe piata competitiva;
  • Identificarea publicului tinta pe categorii de varsta, criterii sociale, demografice etc;
  • Identificarea de noi oportunitati de monetizare;

Clasificarea strategiilor in functie de canalul folosit:

  1. Strategii de promovare clasice: promovarea prin TV / Radio

Un spot publicitar care sa ruleze la o televiziune nationala, in prime-time, pentru o luna intreaga, poate produce costuri de cateva zeci de mii de euro. Promovarea televizata este una dintre cele mai scumpe, daca nu chiar cea mai scumpa metoda de promovare a unei afaceri. Iar rezultatele sunt aplicabile in acest caz pentru vizibilitate, insa nu pentru orice tip de afaceri.

  1. Promovarea prin evenimente – conferinte de presa – reuniuni, gale de prezentare etc.

Poate fi considerata tot o strategie de promovare clasica, insa aici poti beneficia si de un blanding al canalelor. Poti scrie despre acel eveniment si online, poti scrie si in presa, cu ocazia prezentei unor jurnalisti la acel eveniment. Prin intermediul unei astfel  de strategii de promovare, poti influenta mult mai mult decizia de cumparare, deoarece poti aduce in fata utilizatorului produsul exact la care faci referire, il poti invita pe utilizator chiar sa testeze produs

  1. Strategii de promovare online – promovarea prin anunturi gratuite

O metoda usoara, eficienta si extrem de ieftina (de fapt GRATUITA, cu o minima investitie in ceea ce priveste timpul). Promovarea prin anunturi gratuite poate aduce multe beneficii. In primul rand, ea va aduce un plus pe partea de trafic organic, fiind un mijloc de optimizare SEO extrem de facil.

  1. Strategii de promovare online prin Social Media – modern si eficient

Daca iti doresti ca in jurul brandului tau se se realizeze o adevarata comunitate, iar tu sa fii mereu in centrul atentiei cu produsul tau, Facebook este platforma exceptionala pentru asta. Iar pe termen lung, prin Facebook Ads poti lansa si campanii de crestere a ratei de conversie – poti inregistra cu alte cuvinte vanzari.

  1. Strategii de promovare prin SEO – Google vede ce faci tu cu site-ul afacerii tale

SEO reprezinta optimizarea pentru cautarile din motoarele de cautare cum ar fi Google. Prin SEO obtinem cu foarte mare usurinta trafic organic, ridicandu-ne pagina in pozitiile Google si facandu-ne afacerea mai vizibila. Traficul provenit din SEO are o calitate superioara, deoarece nu s-a platit reclama pentru el. El este organic, strict din interesul utilizatorului de a-ti vizita pagina.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României