Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

TIC – Tehnologia Informatiei si Comunicarii este tehnologia necesara pentru procurarea, procesarea, stocarea, convertirea si transmiterea de informatii, prin intermediul computerelor.

Rolul cheie pe care il are TIC in era digitalizarii si inovarii, este de a imbunatati activitatile economice si sociala si are o importanta majora in ceea ce priveste dezvoltarea pietei unice digitale la nivelul Uniunii Europene.

Intelegerea si utilizarea corecta este o necesitate la nivel de individ pentru a se adapta societatii, avand in vedere dezvoltarea rapida a industriei tehnologice si a legislatiei in domeniu.

Strategia privind piața unică digitală pentru Europa (Comisia Europeană, 2015) argumentează necesitatea unei piețe unice digitale pentru a plasa Europa pe una dintre pozițiile de top la nivel global în ceea ce privește economia digitală. Strategia privind piața unică digitală este bazată pe trei piloni:

  1. asigurarea unui acces mai bun al consumatorilor și întreprinderilor la bunuri și servicii digitale
  2. asigurarea de condiții propice dezvoltării rețelelor și serviciilor digitale
  3. maximizarea potențialului de creștere al economiei digitale la nivel european

Ca stat membru al Uniunii Europene, România trebuie să se alinieze la Agenda Digitală pentru Europa. Astfel, în vederea creșterii competitivității României și dezvoltării economice și digitale, a fost dezvoltată Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România care preia unele dintre obiectivele promovate de Agenda la nivel european și le adaptează viziunii strategice TIC conturată la nivel național. Agenda Digitală pentru România vizează direct dezvoltarea sectorului TIC și definește patru domenii majore de acțiune în acest sens:

  • Domeniul de acțiune 1: eGuvernare, Interoperabilitate, Securitate Cibernetică, Cloud Computing, Open Data, Big Data și Media Sociale
  • Domeniul de acțiune 2: TIC în Educație, Sănătate, Cultură și eInclusion
  • Domeniul de acțiune 3: eCommerce, Cercetare, Dezvoltare și Inovare în TIC
  • Domeniul de acțiune 4: Broadband și Infrastructura de Servicii Digitale.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României