Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

In momentul cand o persoana este in cautarea unui loc de munca este important sa cunoasca de unde isi poate lua informatii cu privire la locurile de munca disponibile.

In continuare voi prezenta cateva surse de informare pe care orice persoana le poate accesa atunci cand isi doreste un (nou) loc de munca.

1. Site-uri specializate in care sunt firmele posteaza informatii despre job-urile disponibile cat si cerintele privind ocuparea acestui post
Cele mai cunoscute site-uri din Romania, dar nu singurele, in care angajatorii posteaza locuri de munca diponibile sunt:
https://www.ejobs.ro/
https://www.bestjobs.ro/
https://www.hipo.ro/
https://www.myjob.ro/
Pe toate aceste site-uri se poate cauta un loc de munca filtrand cautarile dupa localitate si titlul job-ului.
Pentru a aplica la aceste locuri de munca trebuie creat un cont pe acel site si sa completezi un CV si o scrisoare de intentie.
Avantajul este ca odata creat un cont si completat CV-ul in formatul cerut de site acesta va putea fi accesat de fiecare data cand se aplica la un loc de munca.

2. Site-uri ale firmelor in acest caz ar trebui sa avem informatii despre ce firme sunt in localitatea care ne intereseaza sa cautam un loc de munca si sa le cautam site-urile.
Majoritatea site-urilor firmelor au si o sectiune „Cariere” in care sunt postate locurile de munca disponibile si cerintele privind ocuparea acestora (studii cerute, experienta in domeniu, etc.). Ca si in cazul de mai sus este necesar sa trimitem un CV in format Europass (este formatul cel mai utilizat la ora actuala) sau sa completezi informatiile solicitate online care sunt solicitate pe site-ul firmei.
Mai exista posibilitatea sa fie transmis CV-ul in format electronic la departamentul de RU al firmei chiar daca nu sunt momentan posturi disponibile.

3. Site-ul AJOFM judetean au o sectiune dedicata locurilor de munca diponibile in judetul din care este Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca. Aceste locuri de munca se adreseaza atat somerilor cat si celor care sunt in cautarea unui loc de munca.
Mai jos am dat link-ul, cu titlu de exemplu, de la AJOFM-Buzau cu locurile de munca diponibile la acest moment:
http://www.ajofmbuzau.ro/lmv.php
Sunt precizate informatii privind numele postului diponibil, numele angajatorului, date de contact ale acestuia cat si numarul de posturi diponibile.
Si in acest caz este necesar sa aveti un CV in format electronic sau tiparit pe care sa il depuneti la sediul firmei care are locuri de munca diponibile.

4. Proiecte cu diverse finantari prin care se ofera oportunitati de angajare sau autoangajare
Exista proiecte finantate din fonduri publice sau private care au ca obiectiv cursarea participantilor si crearea de noi locuri de munca:
http://antreprenoracasa.ro/descriere/
Aceste proiecte pot oferi posibilitatea de a urma cursuri gratuite si de a gasi un loc de munca sau, chiar, deschiderea unei afaceri.
Informatii despre aceste proiecte pot fi gasite pe site-urile beneficiarilor de astfel de finantari cat si pe retelelel de socializare.

Ca o linie directoare privind cautarea unui loc de munca trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte:
– Sa aveti un CV si eventual o scrisoare de intentie in format online si/ sau tiparit
– Accesa la internet pentru a cauta informatii despre posturi diponibile
– Disponibilitatea de a face cursuri de formare profesionala pentru a accesa un nou loc de munca.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României