„Arta este expresia bucuriei omului în muncă.”   Henry A. Kissinger

 

     La Vie en Rose Events este locul unde artizani naționali își expun creațiile handmade realizate cu atâta măiestrie.

    Spre deosebire de produsele realizate în serie care, se găsesc la îndemâna tuturor, cele handmade nu se găsesc la tot pasul și au început să iasă în față prin unicitatea lor, bun gust și naturalețe.  Produsele realizate handmade înglobează în ele multă pasiune, atenție pentru detalii și pentru ceea ce este bun și sănătos.

    Noi, Asociația Handmade România am organizat pentru prima dată acest eveniment în perioada 24 – 25 aprilie 2010, la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanţa. Într-un loc care îmbină atât de bine arta cu talentul, evenimentul nostru s-a dovedit un real succes, fapt care ne-a încurajat să continuăm şi să mergem mai departe în încercările noastre de a valorifica talentul artizanilor români.

     De la lansarea evenimentului La Vie en Rose Events și până astăzi am organizat zeci de ediții, de mai multe ori pe an. Abordând tematici diferite (Crăciun, Paște sau Mărțișor) fiecare sezon vine cu o ediție care, are un farmec aparte. Așa am reușit să reunim un număr din ce în ce mai mare de creatori handmade interesați să-și expună creațiile. Considerăm că în România există mulți creatori handmade care, au nevoie să fie cunoscuți și apreciați la adevărata lor valoare, iar La Vie en Rose Events poate reprezenta rampa lor de lansare. Ne dorim să încurajăm cât mai mulți expozanți să își prezinte/vândă creațiile și să nu rămână doar la stadiul de hobby în timpul liber. Creația manuală oferă multă satisfacție atunci când reușeste să atragă uimirea și încântarea celor din jur. E nevoie însă de multă pasiune, muncă și perseverență pentru a evolua. Această pasiune înseamnă timp alocat, resurse materiale necesare și multă creativitate. 

Chiar dacă mediul online a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani,  numărul artizanilor care își prezintă creațiile în cadrul evenimentului nostru a crescut de la an la an. Oportunitatea de a participa la un târg, de a discuta cu vizitatorii, de a cere feedback în ceea ce privește creațiilor lor, oferă artizanilor posibilitatea de a-și îmbunătăți constant calitatea și designul oferit. Pe de altă parte, numărul vizitatorilor a crescut de la an la an, oamenii fiind interesați din ce în ce mai mult de creațiile unice. Stând de vorbă cu aceștia în timpul evenimentelor am observat că își doresc din ce în ce mai mult să susțină creațiile handmade, încurajând dezvoltarea afacerilor mici, de cele mai multe ori de familie. 

Facem ceea ce ne place și acest lucru se vede cu fiecare ediție pe care o organizăm, unde îmbinăm creativitatea cu talentul și imaginația și prezentăm vizitatorilor cu câtă măiestrie sunt create produsele expuse de artiștii prezenți la eveniment.

Consultați secțiunea Expozanți a site-ului nostru și puteți vedea ce artizani participă la evenimentele noastre și care sunt creațiile acestora.