Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

ASPECTE IMPORTANTE PENTRU UN CV DE SUCCES

Pentru a fi selectat pentru interviu, CV-ul trebuie sa fie prezentat excelent, personalizat pentru postul la care se aplica.

Deseori managerii care angajează trebuie să treacă prin sute de CV-uri înainte de a găsi cel puțin câteva bune. si ca in același timp, întâlnirea cu un CV slab poate fi un lucru bun, deoarece înseamnă că -l pot arunca și trece rapid la următorul.

Dacă nu doriți ca CV-ul dvs. să fie aruncat la coșul de gunoi, aveti grija sa respectati urmatoarele reguli si sa evitați greselile majore care vă pot face să arătați ca un candidat slab:

ACTUALIZARE

CV-ul trebuie actualizat periodic in ceea ce priveste cursurile urmate , sarcinile noi si toate celelalte semne care indică o dezvoltare profesională ar trebui periodic trecute în acesta. Ele transmit recrutorilor că ești un om care nu stagnează, care își dorește să evolueze și nu doar că ești în căutarea unui alt job călduț. În plus, poate felul în care era redactat CV-ul nu te mai reprezintă într-o așa mare măsură în prezent. De aceea, este important să intri periodic pe el și să-l reîmprospătezi cu cele mai noi reușite.

STRUCTURARE

Un CV profesionist trebuie sa aiba o structura pe masura, sa fie usor de parcurs.

Un TITLU de CV fără legătură poate fi o greseala esentiala. Titlul trebui să apara în partea de sus a CV-ului, sub informațiile dvs. de contact. Cuvintele cheie din titlul CV-ului dvs. spun recrutorilor imediat dacă sunteți un candidat ideal pentru funcție.

Anumite informatii lipsa, cum ar fi ABILITATILE PERSONALE SI ABILITATILE PROFESIONALE, pot, de asemenea sa faca cititorul sa treaca repede peste CV-ul tau. Abilitățile Profesionale sunt legate de cunoștințele tehnice și de formare (de exemplu, Photoshop, Excel), în timp ce abilitățile personale sunt mai mult ca trăsături profesionale (de exemplu, leadership, gestionarea timpului). Se recomanda un raport 2: 1 – pentru fiecare două abilități profesionale includeți o abilitate personala. CV-urile care sunt inundate cu prea multe abilități personale genereaza lipsa de incredere. Când recrutorii văd intr-un CV doar abilități personale și nu au abilități profesionale, incep sa-si puna intrebari despre nivelul de competenta al candidatului. In definitiv ne dorim sa angajam pe cineva ca sa si stie sa faca ceva concret. Pe de altă parte, enumerarea abilitatilor profesionale și ignorarea abilităților personale te pot face să pari un candidat unidimensional si poate mai greu adaptabil intr-o echipa care deja functioneaza.

UN CV PREA COLORAT SAU PREA INCARCAT, cu fotografii de la vreo nunta sau din parc, prea multe linii sau forme care merg în direcții diferite – toate aceste lucruri sunt aspecte care îi fac pe candidați să pară că încearcă prea mult. Majoritatea managerilor care angajează disprețuiesc CV-urile colorate si supraincarcate. Este mai bine să se păstreze un format simplu (de exemplu, text alb-negru, linii curate, un font consistent).

FORMATAREA INCORECTA ȘI GRESELILE GRAMATICALE

Acesta este un document care te reprezintă și greșelile se vor reflecta negativ asupra imaginii tale. Verifică-ți CV-ul de mai multe ori și apoi trimite-l unui prieten care îl va putea analiza la rândul lui și-ți va oferi câteva critici constructive. O modalitate excelentă de a-ți verifica CV-ul este să te așezi și să îl citești cu voce tare. Această metodă îți va semnaliza orice secțiune care ar putea fi prea lungă sau ar putea avea nevoie de mai multe semne de punctuație.

Câteva dintre cele mai frecvente greșeli de formatare și de gramatică sunt:
Folosirea pronumelor. Practica standard, acceptată, este de a omite pronumele personale precum „eu”, „al meu” și „eu”. Deci, în loc să spuneți „Am implementat campanii de marketing digital”, spuneți doar „Implementarea campaniilor de marketing digital ale companiei”.
Scrierea numerelor in litere. Acest lucru face dificilă identificarea in CV-uri a realizărilor cuantificabile și măsurabile. De asemenea, ocupă spațiu valoros. Foloseste intotdeauna cifre.
Incepe enumarile din liste cu un verb de acțiune puternic. Câteva exemple de verbe de acțiune de luat în considerare: asistat, supravegheat, utilizat, condus și analizat.

Utilizarea greșita a timpului verbelor. Deși pare o soluție gramaticală simplă, este o greșeală pe care o fac mulți candidati. Folosiți întotdeauna timpul prezent atunci când descrieți munca dvs. curentă și timpul trecut pentru joburile anterioare.

Prea lung sau prea scurt. Păstrați lungimea CV-ului între una și două pagini complete. Dacă aveți puțină experiență si considerati ca ar trebui să includeți suficient conținut, luați în considerare menționarea cursurilor colegiului, munca voluntară sau chiar hobby-urile (dacă puteți găsi o modalitate de a le raporta la locul de muncă pentru care aplicati). Daca insa aveti deja o cariera in spate, pentru a va incadra in cele maxim 2 pagini, este bine sa renuntati la a mai da detalii despre toate responsabilitatile.

FARA PERIOADE LUNGI DE PAUZĂ ÎN ACTIVITATE

Dacă nu ai lucrat de mai mult de 2 ani, recrutorii vor ezita să ia în considerare candidatura ta. Unul sau doi ani de inactivitate sunt acceptabili, dar o absență mai lungă pe piața muncii ți-ar putea afecta în mod substanțial credibilitatea, iar recrutorii l-ar putea percepe drept un semnal de alarmă. Depinde și de industria în care activezi; unele sectoare evoluează foarte repede și o pauză prea lungă va însemna că nu mai ești familiarizat cu ultimele tendințe.

Un plus pentru CV ar putea fi anumite cursuri de profil absolvite.

Angajatorii își doresc oameni serioși si care sunt atenti în ceea ce privește progresul în carieră. Aceasta înseamnă sa acordati atentie rețelei dvs. profesionale și sa va prezentati cu mândrie realizările profesionale.