Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

CREȘTERE PROFESIONALĂ ȘI PERSONALĂ

Dorința de a deveni mai bun, de a atinge noi culmi este o dorință complet firească a oricărei persoane care își dorește să aibă succes „pe toate fronturile”. Creșterea personală și profesională este dorința unei persoane de auto-dezvoltare, precum și o evaluare sobră a punctelor forte și a capacităților sale.

Dezvoltarea personala reprezintă însumarea mai multor nevoi pe care le avem fiecare dintre noi, printre ele aflându-se atât cele ce privesc viața personală, dar și pe cea profesională.

Dezvoltarea personala este despre aspirațiile, motivațiile și despre obiectivele noastre pe termen scurt, mediu și lung. Și cu toate că, mulți încearcă să separe cele două medii (viața personală de cea profesională), până la urmă cu toții ajungem la aceeași concluzie: cele două reprezintă un tot. Oricât de mulțumit ai fi de aspectele vieții personale (timpul petrecut cu prietenii, copiii, partenerii de viață sau hobby-urile pe care le avem), toate acestea reprezintă prea puțin dacă nu ești satisfăcut de zilele petrecute la birou, de echipa cu care lucrezi sau poziția pe care o ocupi. Și reciproca este valabilă. 

Iar ca toate lucrurile să meargă ca pe roate, e important să acoperi cele două arii și să pui accetul pe amândouă.

 

Creșterea profesională este extinderea unei varietăți de cunoștințe, abilități și abilități specializate. Dezvoltarea profesională poate fi direcționată atât către o specializare restrânsă, cât și către una largă. Când o persoană începe să fie apreciată ca profesionist complet în cercurile specialității sale și nu numai la un anumit loc de muncă, acesta este cel mai înalt punct al succesului.

Creșterea carierei este extinderea puterilor, creșterea responsabilității și nu doar o creștere a salariului. Urcarea pe scara carierei este aproape imposibilă fără dezvoltare profesională.

 

În general, o persoană de orice profesie ar trebui să depună eforturi pentru auto-îmbunătățire. Nu este deloc necesar să visezi la urcarea pe scara carierei – este suficient să depășești pașii creșterii profesionale, deoarece uneori un muncitor obișnuit cu înaltă calificare primește mai mult decât șeful său. Are doar propria sa importanță. În plus, creșterea profesională a oamenilor, și nu o poziție înaltă, te face să-i respecți. Cunoștințele sunt mai importante decât rangul.