Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

DEZVOLTAREA PERSONALA

CREȘTERE PERSONALĂ

Personalitate- aceasta este o simbioză, împreună cu un set de preferințe dobândite, obiceiuri, experiență socioculturală a unei persoane și, printre altele, caracteristici psihofizice care determină viitorul model de comportament în societate.

Cresterea personala este achiziționarea unor noi competente, precum și acumularea lor pentru utilizare ulterioară în auto-dezvoltarea și îmbunătățirea vieții în mediu specific. Autodezvoltarea implică dobândirea de abilități noi, utile, cu ajutorul cărora se va obține rezultatul dorit. Sarcina principală a creșterii personale și profesionale este de a obține performanțe ridicate atât în ​​sfera aleasă a vieții, cât și în complexul acestora, și de a crește potențialul în propria carieră.

Dezvoltarea personala te ajută să explorezi unele resurse pe care le ai, dar pe care încă nu le-ai descoperit. Să fii conștient de forțele tale, de ceea ce poți să faci sau ce ai putea să îmbunătățești la tine. Dezvoltarea personala te va mai ajuta să te cunoști mai bine, să-ți descoperi punctele forte, dar și pe cele slabe și să încerci să lucrezi la ele în fiecare zi.

În plus, toate aceste lucruri îți pot crește semnificativ calitatea vieții atât la birou, cât și în viața personală. Astfel că, dacă îți dorești să obții rezultate e recomandat să depui eforturi în fiecare zi pentru interesele tale.

Când lucrezi la evoluția ta personală trebuie sa pui accent pe: îmbunătățirea relațiilor cu oamenii din jurul tău, timpul petrecut cu cei dragi, dar și cu tine însuți, cariera, modul de viață.