Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

INOVAREA ÎN RECRUTARE – NOI MODURI DE LUCRU

În ultimul timp,  recrutarea a trecut de la incertitudine și stagnare la inovare și creștere neașteptată. Trendul este de creștere continuă și aduce cu el nevoia de a ține pasul cu o nouă lume a muncii.

Mare parte din companii anunță că vor crește sau menține procesele de recrutare online, incercand în același timp sa creeze o experiență mai bună pentru candidați.

Astfel, recrutarea capătă un nou rol: liant între planurile ambițioase ale organizațiilor și nevoile specifice ale candidaților. Tehnologia si noile metode de lucru  ajuta acest fapt.

Pentru angajatori, avand in vedere criza existenta pe piata muncii, o prioritate o reprezinta atragerea talentelor.

De la crearea unor experiențe de recrutare mai bune și până la diversificarea canalelor de promovare, echipele de HR își întorc privirea către candidați și către felul în care îi pot atrage pe cei mai buni dintre ei.

Principala problemă din ultimul timp o reprezinta lipsa candidaților calificați, alături de atragerea unui număr suficient de aplicații.

Managerii români sunt siguri că în 2022 salariile se vor majora în România în principalele sectoare de business și că va fi și mai dificil decât în acest an să recruteze noi angajați. Acestea sunt concluziile unui barometru de opinie realizat în rândul managerilor din România de către EXEC-EDU.