Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

INVATAREA UNEI MESERII

Invatarea continua ar trebui să fie principala abilitate în care merită să investești timp și energie. Piața forței de muncă se confruntă cu una dintre cele mai mari probleme: lipsa personalului calificat. De aceea analizarea situației în care te afli din punct de vedere al evoluției în cariera este esentială pentru a știi care este traseul profesional pe care ar fi bine sa îl urmezi pentru a excela în meseria care ți se potriveste.

Motive pentru care acum este momentul excelent pentru a învăța o meserie:

  • Există o cerere masivă pe piață
  • Oferă venituri și beneficii bune
  • Lucrezi cu tehnologii noi
  • Stabilitatea locului de muncă
  • Acces la oportunități de avansare

Scopul învățării unei meserii nu este imediat, fiecare persoană trebuie să parcurgă procesul necesar pentru a-și îndeplini dorința.

Învățarea unei meserii menține un echilibru constant de teorie și practică. În plus față de respectarea acestui serviciu, este, de asemenea, posibil să știm care este metodologia acestui proiect de formare.

Învățarea unei meserii este o decizie pe care mulți profesioniști decid să o ia la un moment dat în viața lor. Dorința de a extinde formarea nu te poate determina doar să faci alegerea de a studia un master. O meserie îmbunătățește capacitatea de angajare a celor care au această calificare.

O forma timpurie de a învăța o meserie este reprezentată de învățământul dual care este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ. Acest sistem este menit să crească atractivitatea pregătirii într-o meserie – la nivel de pregătire de 3 sau 4 ani, dar și să le deschidă elevilor posibilitatea de a-și continua ruta profesională, inclusiv la nivel de colegiu sau facultate.

Formarea este importantă pentru a învăța o meserie, pentru a specifica care este planul de acțiune, pentru a face o analiză a oportunităților de carieră, pentru a alege un centru de studiu cu o metodologie practică și pentru a valoriza experiența dobândită până în acel moment de înscriere la un curs pentru a avea o anumită meserie.

Este o competiție mare pe piața muncii, iar recrutorii se uită la calificările tale. Asigură-te că ești un candidat relevant pentru jobul la care aplici, citind și urmând cursuri care te ajută să fii la zi cu tendințele și să-ți îmbunătățești abilitățile. În lumea  tehnologiei lucrurile se schimbă rapid, iar singura alternativă este să înveți constant pentru a te califica pentru acel loc de muncă pe care ți-l dorești.