Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

MANAGEMENTUL TIMPULUI

Managementul timpului se referă la un set de obiceiuri, aptitudini, sisteme și principii, folosite pentru a gestiona timpul petrecut pentru îndeplinirea unor activități specifice, cu scopul de a spori eficiența și productivitatea muncii.

Pe scurt, se referă la modul în care ne organizăm și ne gestionăm timpul și presupune control și organizare.

Când vorbim de viața profesională, fie că suntem angajați, freelanceri sau antreprenori, cuvintele de ordine sunt „productivitate” și „eficiență”. Dacă până acum îndeplineam doar task-urile obișnuite și timpul trecea oricum, aceste 2 cuvinte pot face diferența în ceea ce privește:

  • păstrarea joburilor sau schimbarea lor:
  • avansarea în carieră;
  • satisfacerea clienților;
  • construirea unei afaceri de succes sau eșuarea lamentabilă.

Nu putem vorbi de managementul timpului fără să vorbim de autodisciplină, perseverența și punctualitate. Sunt calități pe care dacă nu le ai, e obligatoriu să ți le dezvolți pe parcursul vieții, dacă vrei să ai rezultate notabile.

Pentru un time management eficient, stabilirea obiectivelor este foarte importanta, deoarece te va ajuta sa iti directionezi efortul, intr-un mod constructiv, catre realizarea performanta a task-urilor. Acestea iti vor oferi un control sporit asupra activitatilor si a timpului investit in acestea, oferindu-ti posibilitatea de a evalua progresul in functie de fiecare activitate in parte.