Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

MODURI DE A ÎNCURAJA CREATIVITATEA ȘI INOVAȚIA ÎN RÂNDUL ANGAJAȚILOR

Încurajarea și stimularea inovației în rândul angajaților unui startup poate fi adesea unul dintre cei mai importanți factori în accelerarea traiectoriei de creștere a unei companii. Deși se presupune adesea că CEO-ul ar trebui să fie cel responsabil pentru a veni cu idei care generează creștere, angajații sunt cei mai în măsură să știe ce funcționează și ce nu. Majoritatea startup-urilor de succes recunosc acest lucru și oferă angajaților un spațiu pentru a sugera modalități prin care compania se poate îmbunătăți continuu.

Acest lucru nu numai că încurajează angajații să fie proactivi și să caute modalități de îmbunătățire a companiei, ci și încurajează o cultură a companiei care încurajează inovația și creativitatea.

Moduri de a încuraja creativitatea și inovația în rândul angajaților:

  • Recompenseaza inovația – Creativitatea necesită asumarea de riscuri, deci nu limita încurajările și recompensele doar pentru cei care vin cu idei care funcționează. Chiar dacă unele idei nu vor fi puse în practică, tot ai nevoie de cât mai multe pentru a găsi varianta câștigătoare.
  • Încurajează asumarea riscurilor – Încurajarea și promovarea inovației în rândul angajaților se bazează pe crearea unui mediu fertil pentru gândire și activitate inovatoare.
  • Îmbrățișează eșecul – Angajaților le este adesea frică să nu greșească. Ei cred că eșecul le-ar putea pune în pericol cariera sau îi poate discredita. Această teamă poate bloca inovația într-o companie. Pentru a evita această capcană, liderii ar trebui să susțină o cultură a curajului pentru a-și asuma riscuri fără teama de eșec.
  • Încurajează învățarea continuă – Stagnarea și repetarea sunt dușmanii creativității. Încurajează oamenii din echipă să învețe, să caute noi arii pe care să le dezvolte și să exploreze modalități alternative de a face lucrurile în mod regulat. Ideal ar fi să-i sprijini să urmeze cursuri de formare sau să participe la conferințe și evenimente de profil care să-i ajute în dezvoltarea setului de competențe.