Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

MUNCA DE LA DISTANTA – AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

Tot mai multe companii acceptă ca angajații lor să lucreze câteva zile și de acasă, dacă doresc acest lucru.  Angajații sunt mai mulțumiți și astfel vor rămâne mai mult timp în companie: munca de acasă poate fi o metodă eficientă și simplă de fidelizare a unui angajat.

Pot fi angajate și persoane cu dizabilități, care sunt specialiști foarte buni pe un anumit domeniu, dar care nu s-ar putea deplasa zilnic până la un loc de muncă.

In afara situatiilor de urgenta, telemunca este inregistrata in legislatia Romaniei ca o forma acceptata de lucru. Legea 81/ 2018 prevede ca angajatorul sa asigure toata tehnologia necesara pentru ca cineva sa poata practica telemunca, sa verifice echipamentele necesare si sa adapteze normele de SSM (siguranta si securitatea muncii) pentru lucrul din alta parte decat de la sediul companiei. De asemenea, este important ca acest lucru sa fie specificat in contract, astfel Incat angajatorul sa nu fie in culpa in cazul nefericit al unui accident.

Avantajele angajaților care lucrează de acasă:

  • Reducerea sau chiar eliminarea timpului de deplasare spre locul de muncă și a costurilor de transport;
  • Un loc mai confortabil, mai creativ și poate chiar mai liniștit în care să ne desfășurăm activitatea;
  • Posibilitatea unui program flexibil;
  • O mai ușoară combinare a activităților profesionale cu cele personale
  • Nu te distrag alti colegi de la munca

Dezavantaje angajaților care lucrează de acasă:

  • Lipsa sentimentului de apartenență la echipă sau grup care pot determina un sentiment de singurătate
  • Îți poate fi greu să te organizezi eficient pentru ziua de muncă și astfel rămâi în urmă cu unele taskuri pe care ar trebui să le rezolvi.
  • Primești mai greu un feedback și te poți simți nesigur pentru că nu poți comunica rapid cu colegii sau cu șeful tău pentru a le cere un sfat
  • Șefilor le va fi mai greu să-ți monitorizeze activitatea și progresul și astfel șansele de a crește în cadrul companiei sunt mai mici

Munca de la distanță a devenit o realitate actuală, o normalitate. Exista companii care nu mai utilizeaza birourile tradiționale, iar cele care nu practicau munca remote, astăzi sunt obligate să se adapteze. Dezvoltarea locului de muncă la distanță depinde în mare măsură de ce fel de muncă fac oamenii si specificul firmelor la care lucrează.