Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

OBIECTIVUL PROFESIONAL – COMPONENTA IMPORTANTA A CV-ULUI

Obiectivul profesional este o prezentare generala de doua propozitii a intentiilor tale profesionale pe termen scurt, cu o explicatie a motivului pentru care cauti un loc de munca. Ar trebui sa adaptezi obiectivul de cariera in functie de jobul pentru care aplici.

Un obiectiv de cariera este o componenta optionala a unui curriculum vitae care descrie pe scurt abilitatile si experienta unui canditat.

Trebuie sa tii cont de cateva elemente atunci cand iti scrii obiectivul profesional:

  • SA FIE CONCIS. In cele mai multe cazuri, specialistul de la resurse umane examineaza mai multe CV-uri simultan pentru a decide care dintre aplicanti este potrivit pentru a trece la urmatorul pas al procesului de angajare. Daca obiectivul tau profesional va fi scurt si la obiect, ii vei atrage atentia cu siguranta.
  • ADAPTEAZA-L PENTRU JOBUL LA CARE APLICI. In loc sa scrii o fraza generala care nu spune mare lucru despre tine, modific-o de fiecare data cand aplici pentru un loc de munca. Evidentiaza atributele care te-ar putea face canditatul perfect pentru jobul respectiv. Atunci cand incluzi un obiectiv specific fisei postului, recrutorul va fi curios sa verifice si restul aplicatiei pentru a afla mai multe detalii despre experienta ta profesionala.
  • FOLOSESTE CUVINTE INTENSE. Pune accent pe punctele tale forte care te definesc atat ca profesionist, cat si ca persoana. De exemplu, faptul ca esti o persoana organizata inseamna mai mult decat atat – va spune recrutorului despre felul in care iti asumi responsabilitatea pentru munca ta.
  • MENTIONEAZA CALIFICARILE RELEVANTE, mai ales daca aplici pentru un job in care nu ai experienta. De exemplu, daca aplici pentru un job in comunicare este indicat sa scrii daca ai facut un curs profesionist de SEO sau social media.
  • DESCRIE CUM VEI ADAUGA VALOARE COMPANIEI. Scopul final al unui obiectiv profesional este acela de a determina un recrutor sa te cheme la interviu. Formularea unui obiectiv care pune accent pe felul in care abilitatile si pregatirea ta va aduce valoarea companiei se poate dovedi a fi elementul decisiv pentru a trece in faza urmatoare a procesului de recrutare.

Un obiectiv profesional bine construit ajută candidatul nu doar să se orienteze în carieră, ci și să obțină un loc de muncă într-un timp mult mai scurt. Deși este un pas extrem de important în alcătuirea CV-ului, obiectivul profesional este deseori subestimat sau omis. Totuși, acțiunea de a-și rezuma interesele, priceperile și intențiile poate duce un candidat mult mai aproape de reușită.