Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Realizare profesionala la standarde europene

Tehnicile de interviu sunt practicile pe care le urmați înainte, în timpul și după un interviu pentru a convinge managerii de angajare că sunteți cel mai bun candidat pentru acest rol. Tipul de tehnică de interviu pe care îl utilizați poate varia în funcție de rolul pentru care aplicați, de stadiul procesului de interviu în care vă aflați și de locul interviului. Este important să înveți și să exersezi tehnicile de interviu în prealabil pentru a te asigura că ești pregătit. Acest lucru vă poate ajuta să transmiteți încredere și profesionalism pe tot parcursul procesului de interviu.

Tehnici după tipul de interviu

Există multe formate diferite pentru interviul de angajare, fiecare cu propriile provocări și avantaje. Tehnica pe care o utilizați în timpul unui interviu poate depinde de locul în care intervievați și cu cine intervievați. Formatele comune de interviu includ:

Interviu telefonic

Un interviu telefonic este de obicei unul dintre primii pași în procesul de interviu. Dacă managerul de angajare consideră că abilitățile și experiența din CV-ul dvs. se potrivesc cu compania, vă poate contacta prin telefon pentru a afla mai multe despre dvs. Urmați aceste tehnici în timpul interviului telefonic:

Cercetați compania și examinați în prealabil fișa postului pentru a explica mai bine cum ați fi potrivit și de ce doriți să lucrați acolo.

Exersează întrebările obișnuite ale interviului, în special „Spune-mi despre tine”, pentru a putea răspunde cu încredere.

Păstrați CV-ul, notele de interviu și alte materiale în apropiere și consultați-le atunci când este necesar.

Mutați-vă într-un mediu liniștit, astfel încât să vă puteți concentra și să vă limitați de orice distragere a atenției care poate apărea în timpul interviului.

Interviu video

Multe companii folosesc tehnologia video pentru a intervieva atât candidații în stadiile incipiente ale interviului, cât și candidații care vor lucra cu normă întreagă de la distanță. De asemenea, candidații pot fi instruiți să trimită videoclipuri preînregistrate care răspund la întrebările de la interviu pentru ca managerul de angajare să le vadă mai târziu.

Angajatorii folosesc adesea interviuri video pentru a afla cât de bine lucrează candidatul cu tehnologia și urmează instrucțiunile. Interviurile video sunt adesea folosite ca înlocuire a interviurilor telefonice, deoarece le permite managerilor de angajare să vadă expresiile faciale și manierele candidatului în timp ce răspund la interviuri de bază sau la întrebări de screening. Tehnicile de interviu video de urmat includ:

Exersați în prealabil să utilizați software-ul video pentru a intervieva și asigurați-vă că conexiunea dvs. la internet este puternică pe parcursul întregului interviu.

Testați microfonul și camera computerului pentru a vă asigura că arătați și sunetul clar.

Poziționați-vă într-o zonă liniștită, cu iluminare adecvată și un fundal neutru. Puneți telefonul în modul „nu deranja”.

Îmbrăcați-vă corespunzător, în funcție de cultura companiei

Încercați să utilizați același limbaj corporal pe care l-ați folosi într-un interviu în persoană, stând drept, dând din cap pentru a arăta ascultarea dvs. și folosind gesturi profesionale ale mâinilor pentru a implica intervievatorul.

Interviu unu-la-unu în persoană

Când un manager de angajare vă invită la un interviu în persoană, ați trecut de faza inițială de screening. De obicei, în această etapă, angajatorul are cunoștințe generale despre abilitățile și experiența dvs. și acum încearcă să afle mai multe despre personalitatea, etica în muncă și angajamentul față de acest rol. Unele tehnici de urmat includ:

Acționați politicos și implicat de îndată ce vă întâlniți cu intervievatorul. Asigurați-vă că le zâmbiți și le dați mâna atunci când vă prezentați personal.

Rămâneți prietenos, energic și profesionist pe măsură ce vă întâlniți cu alți angajați. Intervievatorii pot folosi acest timp pentru a vedea cât de bine interacționați cu ceilalți. Dacă sunteți la birou, ei vă pot prezenta și vă vor prezenta altor membri ai echipei.

Asigurați-vă că vă arătați entuziasmul și pasiunea pentru poziție, deoarece intervievatorii pot încerca să vă evalueze entuziasmul pentru acest rol. Nu uita să-ți arăți și aprecierea pentru timpul lor.

Interviu de grup

Dacă un intervievator are timp limitat pentru a se întâlni cu fiecare candidat, acesta poate programa un interviu de grup. Acesta constă în intervievarea mai multor candidați împreună și îi ajută pe intervievatori să înțeleagă cât de bine lucrați cu ceilalți și cât de bine lucrați în situații de stres. Tehnicile de urmat în timpul unui interviu de grup includ:

Fiți prietenos și politicos cu ceilalți candidați și tratați-i cu respect dând din cap și zâmbind în timp ce vorbesc.

Ascultă răspunsurile altor candidați și încearcă să te gândești la o modalitate de a le face pe ale tale să sune mai unice și mai specifice companiei.

Rămâneți încrezător, carismatic și relaxat în timp ce răspundeți clar la fiecare întrebare.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – IDRU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României