Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Realizare profesionala la standarde europene

PATISER – curs de calificare, 360 ore, ce se va organiza în cadrul proiectului Realizare profesionala la standarde europene, Cod MySMIS 157550

Durată curs: 3 luni

Nivel pregătire: STUDII GENERALE

Tipul de certificat obţinut: CERTIFICAT DE CALIFICARE, eliberat de MINISTERUL EDUCAȚIEI și MINISTERUL MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALE

Condiții de înscriere: șomer și persoană inactivă, varsta 30-64 de ani, 8 clase absolvite, aviz medical cu specificația “Apt pentru curs”.

Croissante, French Pastry, Pain au Chocolat, Briose, Placinte, Cozonaci, Foietaje, și multe altele! Descoperă tehnici de lucru și învață totul despre ingrediente de bază și rolul lor. Patiseria nu este matematică. Nu este vorba despre câtă făină sau unt pui în rețete și nici despre cât le lași la dospit. Patiseria este despre simțurile și gustul pe care vrei să le atingi, dar și despre emoția pe care vrei să o transmiți. Patiseria este despre miros, frăgezime, straturi crocante și umpluturi dulci sau sărate, care iți fac viața mai frumoasă.

Practică în condiții reale de lucru!

Formatori cu experiență și activi în domeniu și cu performanțe în formarea adulților!

Module abordate:

MODULUL 1: Tehnologia informației și comunicațiilor – TIC

MODULUL 2: Reguli de comportament civic și social organizațional. Noțiuni de antreprenoriat în domeniul alimentar

MODULUL 3: Noţiuni generale necesare pentru desfăşurarea activităţii în domeniul patiseriei

MODULUL 4: Utilaje și echipamente utilizate în patiserie

MODULUL 5: Materii prime, ingrediente și materiale auxiliare utilizate în patiserie

MODULUL 6: Prepararea și prelucrarea aluaturilor, umpluturilor și cremelor de patiserie

MODULUL 7: Realizarea produselor finite de patiserie

MODULUL 8: Asigurarea calității și siguranței alimentului a semifabricatelor și produselor finite de patiserie

AVANTAJELE participării la acest curs:

  1. Pregatirea profesională alături de experți certificați cu experiență teoretică și practică!
  2. Pregatirea teoretică se desfășoară în sala de curs dotată corespunzător (videoproiector, laptop, flipchart, ecran de proiectie, etc)!
  3. Activitatea de practică este asigurată atât la sala de curs, cât și în unități de specialitate
  4. Tehnici și metode moderne de predare/instruire/aplicații practice canalizate pe stimularea creativității și interactivității cursantului, eliminând astfel stresul de la orele de curs (studii de caz, lucru în echipă, etc)!
  5. Suport de curs gratuit!
  6. Materiale de curs gratuite!
  7. Program de curs flexibil!
  8. Cursul este GRATUIT!
  9. Fiecare absolvent primește o subvenție în valoare de 1800 lei!
  10. Obtinerea unui certificat de absolvire cu recunoastere la nivel național și internațional.

Pentru mai multe informații privind proiectul, vă rugăm să contactați:

Asociația HANDMADE ROMÂNIA, tel: 0241.510.133, e-mail: handmadeconstanta@gmail.com

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, tel: 0241.616.310, e-mail: office@idru.ro

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – IDRU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României