Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Tineri educati in Regiunea Sud-Est

Durata curs: 3 uni

Nivel pregatire: STUDII GENERALE

Cursul de Patiser este recomandat celor ce isi doresc sa realizeze cu mainile proprii produse de patiserie care sa cucereasca cele mai pretentioase si rafinate simturi. Combina ingrediente de calitate cu stiinta si arta! Imbina traditia cu tehnici inovatoare si alege mixul perfect dintre gust, aroma si textura. Nu vom merge la Paris pentru a invata toate acestea, dar vom aduce cultura si tehnicile patiseriei frantuzesti la tine.

Descopera cele mai “adanci” secrete ale meseriei pentru a incepe o cariera sau afacere in domeniu. In plus, cursul este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, astfel ca, la final, obtii o diploma de Patiser cu care vei putea profesa atat in tara cat si in strainatate.

Invata cum sa prepari croissante, torsade, tarte, strudele, dantele, pain au chocolat, palmieri, milles feuilles sau briose, toate potrivite pentru orice moment al zilei, irezistibile pana si pentru cei mai mofturosi clienti, gata sa fie servite in familie sau chiar de pus in vitrina! Scoate din cuptor mirosul calatoriilor indepartate si creeaza poveste in farfurie. Dulce sau sarat, modern sau artizanal, acest curs isi propune sa aduca firmituri de fericire iubitorilor de patiserie dar si tehnici solide de lucru in domeniu. Te asteptam cu determinare, pasiune si dorinta de a deveni cel mai bun.

Formatorii nostri, sunt pregatiti sa impartaseasca din experienta lor si sa iti insufle pasiunea si bucuria pentru acest domeniu. In ei vei gasi inspiratia si motivatia de a te perfectiona si de a impresiona prin preparatele tale.

Descopera Patiseria de „atunci” si de astazi!

Urmand cursul de patiserie iti dezvolti tehnicile de lucru si abilitatile in domeniu. In plus, inveti despre ingredientele de baza, rolul lor in produse dar si modul in care acestea interactioneaza sau se comporta.

O alta tema foarte importanta a cursului se refera la procesele si etapele tehnologice, fluxul de lucru si tot ceea ce tine de buna functionare a unei patiserii.

COMPETENȚE PROFESIONALE dobândite în urma absolvirii cursului: Utilizarea noțiunilor introductive de TIC – competențe digitale; Dobândirea noțiunilor de bază civice și sociale organizational; Dobândirea noțiunilor de bază antreprenoriale; Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă; Aplicarea normelor de protecţie a mediului; Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor; Întocmirea documentelor specifice patiseriei; Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în patiserie. Utilizarea ustensilelor.; Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in patiserie; Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime şi auxiliare; Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare şi a semifabricatelor; Prepararea și prelucrarea tipurilor de aluat pentru patiserie; Prepararea și prelucrarea cremelor și umpluturilor; Prepararea și prelucrarea semifabricatelor pentru finisare si décor; Asamblarea semifabricatelor în vederea preparării la cald sau la rece; Pregătirea produselor finite de patiserie pentru depozitare și livrare; Asigurarea calității și siguranței alimentului a semifabricatelor și produselor finite de patiserie

FORMATORI: Patiseri, cadre didactice din domeniul alimentației publice.

MODULE ABORDATE

Modulul I: Tehnologia informației și comunicațiilor – TIC

Modul II: Reguli de comportament civic și social organizațional. Noțiuni de antreprenoriat în domeniul alimentar

Modul III: Noţiuni generale necesare pentru desfăşurarea activităţii în domeniul patiseriei

Modulul IV: Utilaje și echipamente utilizate în patiserie

Modulul V: Materii prime, ingrediente și materiale auxiliare utilizate în patiserie

Modulul VI: Prepararea și prelucrarea aluaturilor, umpluturilor și cremelor de patiserie

Modulul VII: Realizarea produselor finite de patiserie

Modulul VIII: Asigurarea calității și siguranței alimentului a semifabricatelor și produselor finite de patiserie

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – IDRU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României