Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Ati depus CV-ul la un angajator pentru un post. Ati participat de interciul pentru acest loc de munca si ati fost considerat ca fiind cel mai potrivit pentru a ocupa acest post.

La momentul angajarii se poate negocia atat salariul cat si alte beneficii pe care le poate oferi angajatorul.

Mai jos sunt enumerate  zece beneficiile pe pe care un angajator le poate oferi in cadrul acestei negocieri si care sunt obisnuite pe piata muncii din Romania:

1. Tichetele de masa

Cel mai des acordat beneficiu acordat salariatilor sunt tichetele de masa. Tichetele de masa sunt sunt bilete de o anumita valoare pe care angajatorul le acorda angajatilor in fiecare luna pentru hrana. Valoarea maxima a unui tichet de masa este de 15,18 lei/ fiecare zi lucrata.

2. Cafea sau sucuri oferite gratuit

Un alt beneficiu care poate fi oferit de angajator este oferirea gratuita de sucuri si cafea la birou pe toata durata desfasurarii programului de lucru.

3. Abonamente de servicii medicale

Un alt beneficiu extrasalarial pentru angajati este acoperirea cheltuielilor medicale de catre angajator, prin intermediul pachetelor tip abonament de servicii medicale la clinici private.

4. Asigurări servicii stomatologice

Sericiile stomatologice nu sunt acoperite de asigurarea medicala si atunci angajatorul poate asigura plata serviciilor stomatologice pentru angajati.

5. Decontare transport / asigurare transport pentru angajatii sau masina de servici

Un alt beneficiu acordat angajatilor este legat de transportul la si de la locul de munca, fie prin decontarea abonamentelor la transportul in comun, fie prin punerea la dispozitie a unei masini de serviciu.

6. Abonament la sală de fitness / masaj

Un beneficiu care este destul de des intalnit si pe piata muncii din Romania este decontarea de catre angajator a unui abonament la o sala de fitness sau sala de sport pentru angajati cat si decontarea echipamentului sportiv folosit la activitatile sportive.

7. Traininguri / formări profesionale oferite gratuit sau cu reducere

Formarea profesionala continua este unul din aspectele importante pe care fiecare angajator trebuie sa il aiba in vedere pentru mentinerea unei echipe pe termen lung. Decontarea trainingurilor sau a cursurilor de formare pentru angajati

8. Teambuildinguri / evenimente de relaxare oferite de către companie

Organizarea de evenimente de relaxare pentru angajatii firmei sunt una din cele mai populare beneficii oferite de angajatori. Astfel de evenimente, gen teambuilding, au ca finalitate imbunatatirea relatiilor dintre membrii echipei si consolidarea relatiilor interumane intre toti angajatii companiei. 

9. Vouchere de vacanta

Voucherele de sunt bilete de valoare care se acorda angajatilor pentru acoperirea unor cheltuieli in timpul efectuarii concediului de odihna in Romania. Nivelul maxim al sumei acestei sume, in decursul unui an fiscal, sub forma  acestor vouchere, este de 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate.

10. Program de lucru flexibil sau lucru de acasa

Pentru unii angajati este de o mare importanta posibilitatea e a avea un program flexibil sau posibilitatea de a lucra de acasa. In Codul Muncii este prevazuta aceasta posibilitatea oferita angajatului de a stabili programe de lucru individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului, iar rezultatul negocierii va fi prevazut in contractul individual de munca, contractul colectiv de munca sau regulamentul intern.

Toate aceste beneficii extrasalariale oferite angajatilor au rolul de a fideliza angajatii, de acrea echipe solide care sa dureze in timp dar si sa creasca eficienta salariatilor.

 

Bibliografie

https://www.calculatorvenituri.ro/top-10-beneficii-extrasalariale-acordate-de-angajatori

https://www.contzilla.ro/ce-beneficii-poti-acorda-salariatilor-in-2022-si-la-ce-cost/

https://www.1asig.ro/Beneficiile-extra-salariale-Accentul-se-pune-pe-nevoia-personala-a-angajatului-articol-13,90-53906.htm

https://www.1asig.ro/Fidelizarea-angajatilor-si-taxele-mai-mici-sunt-doar-doua-motive-pentru-care-angajatorii-pot-oferi-beneficii-extra-salariale-articol-3,102-69554.htm

https://www.startupcafe.ro/afaceri/top-2022-beneficii-extralasariale-angajati-firme-romania.htm

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României