Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Creativitatea este esențială pentru succesul în afaceri și poate aduce beneficii importante într-un mediu de afaceri competitiv. Iată câteva modalități prin care creativitatea poate fi utilizată pentru a-ți îmbunătăți afacerea:

 • Dezvoltarea de noi produse și servicii – Creativitatea poate fi folosită pentru a dezvolta noi produse și servicii care să se diferențieze de concurență și să răspundă nevoilor și preferințelor publicului-țintă.
 • Inovația proceselor de afaceri – Creativitatea poate fi aplicată pentru a îmbunătăți și inova procesele de afaceri, cum ar fi procesele de producție, procesele de marketing și procesele de vânzare.
 • Crearea de campanii publicitare memorabile – Creativitatea poate fi folosită pentru a crea campanii publicitare memorabile și diferite de cele ale concurenților. Aceste campanii publicitare pot crește notorietatea și reputația afacerii tale.
 • Identificarea de noi piețe și oportunități – Creativitatea poate fi folosită pentru a identifica noi piețe și oportunități, care să ofere noi modalități de dezvoltare și creștere a afacerii.
 • Colaborarea cu alte afaceri și indivizi creativi – Colaborarea cu alte afaceri și indivizi creativi poate aduce idei noi și neașteptate și poate încuraja inovația în afacerea ta.
 • Gândirea „în afara cutiei” – Creativitatea poate fi folosită pentru a gândi „în afara cutiei” și pentru a explora soluții și idei care să fie diferite de cele tradiționale și care să ofere avantaje competitive.

Acestea sunt doar câteva modalități prin care creativitatea poate fi utilizată în afaceri.

Promovarea creativității în afacerea ta poate fi esențială pentru a inova și a crește într-un mediu de afaceri competitiv. Iată câteva metode prin care poți să încurajezi și să promovezi creativitatea în afacerea ta:

 • Stabilește un mediu propice pentru creativitate – Creați un mediu care să încurajeze creativitatea. Încurajează colaborarea, comunicarea și feedback-ul deschis și asigură-te că ai un spațiu de lucru confortabil și care să inspire creativitatea.
 • Asigură-te că ai oameni creativi în echipă – Alegeți oameni care sunt creativi și au o viziune diferită și adesea încurajați brainstorming-ul, discuțiile și sesiunile de idei în echipă. Oamenii creativi aduc idei noi și neașteptate care pot îmbunătăți afacerea ta.
 • Dezvoltați un program de training – Dezvoltați un program de training pentru a îmbunătăți abilitățile de gândire creativă ale angajaților tăi. Oferiți sesiuni de training, ateliere sau cursuri care să îi învețe pe angajații tăi să gândească în mod creativ și să dezvolte idei noi.
 • Organizează sesiuni de brainstorming – Organizează sesiuni de brainstorming în echipă pentru a dezvolta idei noi și pentru a găsi soluții la problemele actuale ale afacerii tale. Încurajează angajații să se gândească „în afara cutiei” și să aducă idei noi și neașteptate.
 • Folosește tehnologie pentru a promova creativitatea – Folosește instrumente și aplicații online care să încurajeze creativitatea și colaborarea, cum ar fi platformele de gestionare a proiectelor sau aplicații de brainstorming.
 • Promovează diversitatea și incluziunea – Încurajează diversitatea și incluziunea în afacerea ta și promovează un mediu care să încurajeze idei noi și neașteptate din partea tuturor angajaților.

Este important să încurajezi și să promovezi creativitatea în afacerea ta și să îți oferi oportunități pentru a dezvolta idei noi și inovatoare care să te ajute să îți crești afacerea și să îți păstrezi un avantaj competitiv pe termen lung.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României