Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

In momentul cand gasiti un loc de munca care se potriveste cu experienta si asteptarile dumneavoastra va trebui sa trimiti un curriculum vitae (CV) in care sa va prezentati.

Mai jos am sa explic ce informatii trebuie completate intr-un CV Europass astfel incat sa aveti mai multe sanse ca angajatorul sa va ia in considerare candidatura.

  • 1. Informatii personale
    In aceasta sectiune se va completa numele si prenumele dumneavoastra cat si datele de contact (adresa, numar de telefon, adresa de e-mail). Este important ca toate aceste informatii sa fie corecte pentru a putea fi contactat in cazul in care angajatorul considera ca sunteti potrivit pentru postul avut in vedere de dumneavoastra.

  • 2. Locul de munca pentru care se candideaza
    La subsectiunea „Locul de munca vizat” treceti postul pentru care va depuneti candidatura asa cum apare in anuntul de angajare postat de angajator.
  • 3. Experienta profesionala
    Treceti experienta dumneavoastra profesionala in ordine invers cronologica, adica incepeti cu ultimul loc de munca unde ati lucrat.
    La fiecare loc de munca unde ati lucrat treceti si cateva informatii privind activitatea dumneavoastra acolo. De exemplu „M-am ocupat de vanzarea de produse cosmetice si am avut cele mai bune vanzari din firma in anul 2021”.
  • 4. Educatie si formare
    La aceasta sectiune treceti studiile dumneavoastra in ordine invers cronologica, la fel ca la sectiunea anterioara. Incepeti cu cele mai recente studii absolvite.
  • 5. Competente profesionale
    • 5.1 Limba materna si limbi straine cunoscute
      La aceasta sectiune se completeaza care este limba dumneavoastra materna si faceti o autoevaluare a limbii/ limbilor straine cunoscute. Daca aveti si un document care sa certifice nivelul dumneavoastra de cunoastere al unei limbi straine se poate atasa la finalul CV-ului.
    • 5.2 Competente de comunicare
      Competentele de comunicare sunt importante la multe locuri de munca cum ar fi cele din vanzari si cele legaste de interatiunea directa cu publicul (in posturi precum vanator, chelner, operator call center).
    • 5.3 Competente organizationale/ manageriale
      Aceste competente pot sa fie legate de organizarea unei echipe dar pot fi legate si de organizarea la locul de munca sau a activitatii pe care ati desfasurat-o la un loc de munca. De exemplu poate fi organizare unei echipe de 10 persoane sau stabilirea unui program de comun acord cu clientii care a condus la cresterea vanzarilor.
    • 5.4 Competente dobandite la locul de munca
      La acesta sectiune puteti trece competente dobandite la locul de munca, chiar daca nu sunt certificate, precum: cunoasterea prepararii de produse de patiserie si cofetarie.
    • 5.5 Competente informatice
      Aici se pot trece competente cum ar fi: cunostinte folosire word, excel, power point, etc.
    • 5.6 Alte competente
      La aceasta sectiune puteti trece competente dobandite in context non formal sau ca hobby de exemplu cunstinte de constructii si renovare a unei locuinte.
    • 5.7 Permis de conducere
      La aceasta sectiune se trece categoria de permis pe care o aveti. Daca nu aveti permis de conducere aceasta sectiune nu se completeaza
  • 6. Informatii suplimentare
    La ceasta sectiune se trec alte informatii suplimentare care nu au fost mentionate anterior si care sunt relevante pentru postul pentru care aplicati.
  • 7. Anexe
    Aici se vor enumera documentele pe care doriti sa le atasati pentru a sustine CV-ul dumneavoastra: recomandari, copii dupa certificate de calificare, etc.

La completarea CV-ului este important ca informatiile furnizate sa fie corecte si scrise concis. In eventualitatea unui interviu intrebarile vor fi bazate pe ceea ce ati scris dumneavoastra in CV.
Ca o ultima recomandare: CV-ul trebuie sa contina informatii succinte si dimensiunea acestuia nu trebuie sa depaseasca doua pagini pentru a facilita parcurgerea acestuia.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României