Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Indiferent de specificul companiei, de domeniul in care activeaza sau de cifra de profit, aceasta este influentata de anumiti factori care reprezinta adevarate provocari care isi lasa amprenta, in mod pozitiv sau negativ.

Factorii care influenteaza antreprenoriatul sunt de mai multe feluri:

  • Factori legislativ-normativi

Acesti factori sunt controlati de statul roman, de institutiile sale si de reglementarile Uniunii Europeane. Vizeaza in mod direct legile, actele, ordonantele de guvern, dispozitiile cu caracter special sau alte proiecte de legi care influenteaza mediul antreprenorial.

  • Factori sociali

Acesti factori sunt reprezentati de relatia cu furnizorii, clientii (posibili si actuali), organizatiile statului, posibilii colaboratori si partenerii de afaceri. In ceea ce priveste factorii sociali interni cu rol determinant in activitatea unei companii, cel mai mare impact il au angajatii.

  • Factori de ordin financiar

Creditele, fondurile europene si imprumuturile de la stat pot face parte din factorii de ordin financiar. Principalii actori care influenteaza acesti factori sunt: institutiile financiar-bancare, Banca Nationala a Romaniei (BNR), Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

  • Factori tehnologici

Acesti factori se refera la evolutia tehnologica si la puterea de adaptare a afacerii la noile tehnologii. In functie de specificul firmei, acesti factori pot influenta productivitatea unei companii.

  • Factori politici

Acesti factori primari stau la baza dezvoltarii mediului antreprenorial, pentru ca regimul politic a influenteaza în mod decisiv aparitia sau dezvoltarea mediului antreprenorial intr-o anumita tara sau zona geografica.

  • Factori de ordin macroeconomic

Acesti factori globali includ evenimentele din economiile puternice ale lumii, politica statelor care detin monopol pe o anumita piata, conflictele, razboaiele, acordurile privind circulatia marfurilor sau ultimele descoperiri în domeniu.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României