Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Conceptul de NEET – tineri care nu sunt angajati, educati sau formati, este unul care permite factorilor de decizie de la nivelul Uniunii Europene sa abordeze mai bine diviziunea dintre tineri si piata muncii.

Proiectele ce vizeaza tinerii NEETs  readuc in prim plan dezbaterea despre somaj in randul populatiei marginalizate cum ar fi tinere mame, tineri cu dizabilitati si tineri care au abandonat piata muncii.

Impartirea subgrupurilor din cadrul  acestei categorii este esentiala pentru intelegerea diferitelor caracteristici si nevoie ale acestora si pentru adoptarea unor politici eficiente, de reintegrare a lor pe piata muncii si a educatiei. Astfel, cursurile de formare vin in intampinarea nevoilor specifice.

Programele de formarea dedicate aceastei categorii vizeaza in special integrarea acestora pe piata muncii si obtinerea unei calificari.

In cadrul proiectului „Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii și dezvoltarea antreprenoriatului” POCU/908/1/3/150798 identificam potentiali tineri NEETS, organizam campanii de informare si constientizare, informam, consiliem si monitorizam profesional aceasta categorie de tineri in vederea asimilarii acestora pe piata muncii.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României