Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Prin activitatea de formare profesionala se obtin multiple avantaje, din care enumeram:

  • adaptarea competentelor persoanei la cerintele locurilor de munca cerute pe piata;
  • obtinerea unei calificari profesionale;
  • actualizarea cunostintelor si deprinderilor si perfectionarea pregatirii profesionale conform cerintelor pietei;
  • reconversia profesionala;
  • dobandirea unor cunostinte avansate, a unor metode si procedee moderne, necesare pentru realizarea activitatilor profesionale;
  • combaterea somajului si cresterea ratei de ocupare;
  • asigurarea premizelor ocuparii in munca pe termen lung, si asigurarea de posibilitati viitoare pentru promovare in munca si dezvoltarea carierei profesionale.

Formarea profesionala a somerilor se realizeaza de catre furnizori de servicii de formare profesionala, autorizati in conditiile legii, iar in cadrul proiectului oferim aceasta oportunitate gratuit pentru participantii grupului tinta.

Somerii si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.

In societatea actuala se pune tot mai mult accent pe invatarea continua, vazuta ca o forma de dezvoltare si perfectionare permanenta. Intrarea in piata muncii este startul experientei profesionale.

Invatarea in timpul vietii de adult este o parte foarte importanta a de dezvoltare si contribuie la integrarea  in societate si la succesul pe plan profesional. Cu cat o persoana este mai specializata, eventual in mai multe arii de activitate, cu atat va fi mai capabila sa isi gaseasca un loc de munca si sa faca fata schimbarilor.

Dobandirea de noi competente prin cursuri de specializare ar trebui sa fie o constanta a vietii profesionale pentru a putea gasi un loc de munca si pentru a-l pastra, pentru a avansa in cariera cat si pentru a se adapta mediului socio-economic, fiind mereu pregatiti sa faca fata schimbarilor si provocarilor.

In cadrul proiectului organizam pentru tinerii NEETs cursuri de initiere/perfectionare, cursuri de calificare in diverse meserii si cursuri de compente antreprenoriale.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României