Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Orice persoană care finalizare un ciclu de pregătire educaţională dar şi cei care activează deja pe piaţa muncii şi ȋşi doresc reontearea profesională poate apela la un consilier care să ȋi sprijine in acest demers.  

Serviciile de informare, consiliere şi orientare profesională pot fi furnizate la cerere pentru persoane de toate vârstele pentru a le oferi posibilitatea să facă alegă celei mai bune oportunităţi avand ȋn vedere nivelul de educaţie, experienţă profesională cât şi abilitătile personale ale candidatului.

Consilierii din acest domeniu vă pot oferi informaţii privind piaţa muncii locală, naţională sau internaţională cât şi evaluarea personalitătii candidatului astfel ȋncât acesta să ȋşi descopere atuurile personal care ȋl pot avantaja ȋn căutarea unui loc de muncă. În plus consilierii vă pot ajuta să vă dezvoltaţi ȋncrederea ȋn sine şi abilităţile astfel ȋncât fiecare persoană consiliată să poată lua decizia cea mai potrivită pentru găsirea unui loc de muncă.

Un alt aspect important pe care consilierii il pot face pentru persoanele consiliate este să le ofere informaţii complete privind metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă.

 

Informarea şi consilierea profesională pot fi făcute individual sau ȋn sesiuni ȋn care să participemai multe persoane interesate de aceste servicii şi care au acelaşi scop: căutarea unui loc de muncă sau a schimbării domeniului ȋn care activează.

Serviciile de informare şi consiliere constau ȋn:

  • Informătii privind piată muncii locală/ nationala/ internaţională dupa caz;
  • Modul in care a evoluat pe piată muncii ocupaţia de care este interesata persoana consiliată;
  • Evaluarea psihologică ȋn vederea orientării pe piată muncii;
  • Dezvoltarea ȋncrederii ȋn sine a candidatului şi a noi abilităţi soft care să ȋl ajute să ia cea mai bună decizie cu privire la traiectul profesional viitor;
  • Consilierea profesionala si instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca (CV, scriosare de intenţie, pregătire pentru interviu, etc.)
  • Încurajarea persoanei consiliate să ȋşi deschidă propria afacere dacă pregătirea profesională, profilul profesional şi experienţa profesională indică aceasta ca fiind o soluţie.

În urma acestor servicii fiecare persoană care participăla aceste sesiuni:

  • Va şti să dentifice care sunt problemele personale care ȋl opresc să ȋsi găsească un nou loc de muncă;
  • Va avea rezultatul la un test de prin care i s-a stabilit vocaţia profesională care i se potriveşte cel mai bine;
  • Îşi va formula clar setul de obiective pe care doreşte să le ȋndeplinească ȋn viată profesională;
  • Va avea un plan de acţiune având toate informaţiile de mai sus cât şi rezultatul discuţiilor individuale cu consilierul;
  • Va stii cum sa ȋşi scrie un CV şi o scrisoare de intenţie cât şi modul de a căuta un loc de muncă.
  • Va ştie unde găseşte oferte de locuri de muncă potrivite şi să identifice cerinţele pentru acestea.

Pe ȋntreaga perioadă de informare şi consiliere candidaţii sunt monitorizaţi şi evaluaţi de către consilieri astfel ȋncât să se observe progresul făcut de fiecare candidat ȋn parte.

Folosirea serviciilor de informare, consiliere şi orientare profesională oferă o şansă ȋn plus să se cunoască mai bine, să ȋşi identifice atuurile pe care le are pe piaţa muncii şi să ȋşi valorifice cât mai mult potenţialul ocupând un loc de muncă care să ȋi aducă succes şi satisfacţii.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României