Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Dezvoltarea profesională poate fi secretul unei cariere de succes dacă știi cum să profiți la maxim de beneficiile sale.

Planul de dezvoltare profesională este un document care rezumă obiectivele pe care vrei să le atingi în legătură cu dezvoltarea personală, educațională și în carieră. Investind timp și energie într-un astfel de plan vei putea planifica și revizui parcursul tău profesional. 

Practic, un plan de dezvoltare profesională este o listă de pași pentru atingerea obiectivelor tale în carieră. Acest tip de document te va ajuta să ai o perspectivă specifică asupra modului în care îți poți atinge visurile profesionale. Elaborarea unui plan de dezvoltare profesională se poate dovedi deosebit de utilă în căutarea unui nou loc de muncă. 

Poți folosi un simplu document pentru a începe un plan de dezvoltare profesională, fie un blank, fie un tabel structurat cu rânduri și coloane. Folosește un format care te poate ajuta să te gândești metodic la viitorul tău profesional și la obiectivele de care ai nevoie pentru a atinge acea viziune. Acest document ar trebui să fie o referință continuă și ar trebui să-l actualizezi de fiecare dată când atingi repere importante. Actualizarea regulată a planului îți va permite să stabilești noi obiective care te ajută să te dezvolți ca profesionist și ca individ.

Pentru a crea un plan de dezvoltare profesională detaliat poți urma acești pași:

  • auto-evaluare(punctul profesional în care te afli în acest moment)
  • obiective(ce scopuri profesionale vrei să atingi) 
  • strategii (în cel fel vei îndeplini obiectivele tale)
  • resurse(tipuri de surse de care vei avea nevoie și cum le vei obține)
  • program(o încadrare temporală pentru atingerea obiectivelor)

 

Elemente de acțiune, cum ar fi educație sau formare continuă, oportunități de dezvoltare profesională sau potențiale proiecte de lucru.

Pe măsură ce lucrezi la planul tău de carieră, amintește-ți că drumul tău de carieră va fi unic pentru abilitățile, procesul de dezvoltare și obiectivele tale, iar planul tău ar trebui să-ți reflecte unicitatea.

Până când termini de scris planul de dezvoltare a carierei, ar trebui să fii capabil să-ți evaluezi cu încredere starea de pornire, starea obiectivului și modalitățile în care poți începe să faci o legătură între cele două.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României