Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului
Programele de formare profesionala cuprind, urmatoarele forme de organizare:
- Initiere
- Calificare/recalificare
- Perfectionare/specializare
Potrivit Codului Muncii, pe lista programelor de formare profesionala a angajatilor intra urmatoarele:
- Cursuri organizate de angajator sau alti furnizori de servicii de formare profesionala din tara sau din strainatate. Astfel, ele pot fi organizate la sediul angajatorului, al furnizorilor autorizati sau la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca;
- Stagii de practica si specializare in tara sau strainatate;
- Stagii de adaptare profesionala la cerintele locului de munca;
- Stagii de ucenicie la locul de munca.
La acestea, se adauga programele individuale de formare profesionala, diverse programe de training/coaching, conferinte, competitii profesionale, voluntariat, cercetare, webinarii sau internship-uri.
Cel mai important lucru este ca programele de formare profesionala sa fie autorizate si certificate de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) in colaborare cu Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii. De asemenea, cursurile pot fi tinute doar de catre formatori autorizati ai Autoritatii Nationale pentru Calificari (ANC).
Proiectul „Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii și dezvoltarea antreprenoriatului” POCU/908/1/3/150798 prin activitatile sale are in vedere programe de formare profesionala ce vin in intamplinarea tinerilor.
BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA
PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României