Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului

Somajul reprezinta ocupatiei (a locului de munca) in cadrul fortei de munca apte de munca.

O parte din șomaj se datorează caracteristicilor structurale atât ale pieței muncii cât și ale pieței bunurilor și serviciilor.

Acest fenomen este caracterizat prin faptul că o parte din populație este în căutarea unui loc de muncă. Când această situație ia proporții apar probleme economice serioase în cadrul regiunii sau statului respectiv, prin creșterea cheltuielilor sociale de întreținere a șomerilor, prin creșterea sărăciei și a criminalității.

În România somajul este cel mai accentuat in mediul rural si la persoane cu nivel redus de pregătire.

“Aproape trei sferturi (73%) dintre companii sunt ingrijorate de modul in care deficitul de forta de munca si de competente le va influenta strategia de business in urmatoarele 12 luni, o pondere usor mai mare decat a celor preocupate de evolutia pandemiei, de exemplu de aparitia unor noi variante de COVID-19 (70%)” potrivit celui mai recent studiu CEO Survey, realizat de Deloitte si Fortune.

Una din solutiile pentru ocuparea locurilor de munca disponibile pe piata muncii este includerea pe piata muncii a persoanelor care in acest moment sunt in somaj sau care nu au un nivel de pregatire profesionala care sa ii permita ocuparea unui loc de munca.

Prin activitatile derulate in cadrul proiectului sprijinim reducerea somajului si cresterea ratei de ocupare prin programe de formare profesionala, sprijinirea gasirii de locuri se munca si auto-ocuparii prin infiintarea intreprinderilor.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA

PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României