Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Integrare durabila a tinerilor NEETs prin cresterea ocuparii si dezvoltarea antreprenoriatului
Pentru ca afacerea ta sa se dezvolte, sa fii mereu in top, este important sa ai un soft ERP care sa integreze principalele tale procese de afaceri. Interconectate, acestea vor oferi o colaborare facila intre toti utilizatorii implicati, dar si o buna imagine de ansamblu asupra rezultatelor companiei tale.
Enterprise Resource Planning (ERP) se referă la un tip de software pe care organizațiile îl utilizează pentru a gestiona activitățile de afaceri cotidiene, cum ar fi contabilitatea, aprovizionarea, managementul proiectelor, managementul riscurilor și conformitatea, precum și operațiunile lanțului de distribuție.
Sistemele ERP unesc o multitudine de procese de afaceri si permit fluxul de date intre acestea. Prin colectarea datelor tranzactionale partajate ale unei organizatii din mai multe surse, sistemele ERP elimina duplicarea datelor si ofera integritatea datelor printr-o singura sursa veridica.
Beneficiile sistemului ERP
- Date de afaceri mai bune extrase din informațiile în timp real generate de rapoarte
- Costuri operaționale mai mici prin procese de afaceri fluidizate și cele mai bune practici
- Colaborare îmbunătățită prin partajarea datelor de către utilizatori pentru contracte, solicitări și comenzi de achiziționare.
- Eficiență îmbunătățită printr-o experiență comună a utilizatorilor din cadrul mai multor funcții de afaceri și procese de afaceri bine definite
- Consecvență la nivelul infrastructurii, de la back-office la front-office, printr-o abordare comună a tuturor activităților de afaceri
- Rate de adoptare de către utilizatori mai ridicate printr-o experiență și un design comun pentru utilizatori
- Riscuri reduse prin intermediul integrității îmbunătățite a datelor și al controalelor financiare
- Costuri reduse pentru management și operații prin sisteme uniforme și integrate
Principalele criterii care trebuiesc luate in considerare atunci cand doresti sa implementezi un sistem ERP pentru afacerea ta:
- CLOUD – Accesul in platforma se face de pe orice dispozitiv care este conectat la internet. Prin urmare, ofera flexibilitate, dat fiind faptul ca nu depinzi de PC-ul de la birou.
- Compatibilitate – O potrivire foarte buna intre functionalitatile software-ului si cerintele afacerii este cruciala. Este important ca munca angajatilor sa fie simplificata si utilizarea programului sa fie facila inca de la primul contact.
- Rapoarte si Analize – ERP include partea de analiza si raportare este de baza pentru companiile care doresc sa se diferentieze de concurenta si sa se adapteze tendintelor in afaceri.
- Viteza de implementare – Este important ca procesul de implementare al sistemului ERP sa nu creeze disconfort, iar anagajatii sa nu fie retinuti din fluxul firesc de lucru.
- Interfata si experienta utilizatorului – O interfata prietenoasa pentru utilizator inseamna ca angajatul va fi lispit de dificultati, chiar daca se afla la prima intrare in sistem.
Intr-un mediu de business puternic concurential, un sistem ERP este absolut necesar, indiferent de activitatile zilnice in care este utilizat, contabilitate, gestiune, resurse umane. Eficienta crescuta, colaborarea usoara intre utilizatori, fluidizarea marita a proceselor de lucru, informatia la indemana, toate acestea conduc la raspunsuri de business rapide, angajati, clienti si parteneri fericiti.
BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA HANDMADE ROMANIA
PARTENER:
FUNDAȚIA CRIMM
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României